Seriál 1890: Všechno, co potřebujete vědět o zrodu moderní kriminalistiky

Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky.
Zdroj: Prima
Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky.Vyšetřovatelova přítomnost je trnem v oku i obyvatelům zámku – mocné šlechtické rodině Wisniewskych, ve které má každý své tajemství.Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu, a povinnost s ním spolupracovat není vůbec po chuti.Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to není ani jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti.+ 5 fotek+ 6 fotek

Slovenský historický seriál, který můžete momentálně vídat na našich obrazovkách, zachycuje fascinující období, kdy lidé přestávají věřit pověrám a do popředí se dostává moderní věda - kriminalistika. Znáte zajímavosti z natáčení?

Petra Járková
Petra Járková 14. 07. 2019 16:00

Čeští i slovenští herci

Kriminálními případy vás provází sebevědomý detektiv Jánoš Marton, kterého ztvárnil slovenský herec známý z českého seriálu První republika Ján Koleník. V seriálu hraje ale i mnoho českých herců, jako jsou Stanislav Majer, Filip Kaňkovský nebo sexbomba Vica Kerekes.

Atraktivní děj a výprava

Seriál, který má třináct epizod, vás dostane atraktivní historickou výpravou, ale i zajímavými fakty, která popisují první krůčky moderní kriminalistiky. Jedná se o historické krimi, v kterém však nechybí dobrodružné, romantické ani humorné prvky.

Nové kriminalistické metody

Seriál 1890 představuje nové technické objevy jako automobil, telefon i počátky moderních kriminalistických metod. Užít si ale můžeme i podmanivou krásu přírody a unikátní společenskou atmosféru Uher na konci 19. století.

Sympatický detektiv

Rok 1890 je však i časem k využití všech nových kriminalistických metod, jako je balistika, daktyloskopie a další. Takové metody do zapomenutého kraje přináší ambiciózní detektiv, jenž je perfekcionista se slabostí pro krásné ženy.

Konzultace s odborníky

Ačkoliv seriál 1890 seznamuje diváky s historií a děj je konzultovaný s odborníky na danou tématiku, autoři se nesnaží o absolutní historickou přesnost ve všech složkách.

O ČEM JE SERIÁL 1890 SE PODÍVEJTE V GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články