Moravské zajímavosti o filmu Bobule: Hádek s Langmajerem se na dva dny zabarikádovali ve sklípku

Moravské zajímavosti o filmu Bobule: Hádek s Langmajerem se na dva dny zabarikádovali ve sklípku
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Ve filmu Bobule se floutek Honza dozví, že jeho děda, kterého dlouho neviděl, je vážně nemocný. A tak se se svým kamarádem Jirkou, s nímž jede ve spoustě podvodů, vydá na Moravu...Bobule se staly pátým nejnavštěvovanějším filmem za rok 2008.Kryštof Hádek se měl spolu s Lukášem Langmajerem jednou zavřít do vinného sklípku a vylézt až za dva dny.Natáčelo se také ve Vrbici, kde se nachází nejstarší a plně funkční sklípky.+ 2 fotky+ 3 fotky

Během natáčení komedie Bobule, odehrávající se v prostředí moravských vinic, se mezi herci, stejně jako v jiných, podobně laděných filmech, rozmohl jeden nešvar, a to sice časté návštěvy vinných sklípků. Ale nejen to. Došlo i na lásku, kterou však oba zainteresovaní zprvu před všemi tajili.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 02. 2021 16:00

Honza je typický floutek z města, jeho kamarád Jirka zase podvodník, který umí jednu věc obzvláště dobře – oblbnout něžné pohlaví. Díky tomu se oběma v jejich nekalých činnostech daří. Jednoho dne se však Honza dozví, že jeho dědeček, kterého dlouho neviděl, je vážně nemocný. A tak se oba vydají na Moravu. Na film Bobule z roku 2008 se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Zamilovali se do sebe

Někdy se stane, že z hrané lásky se stane skutečná. A to byl případ Kryštofa Hádka a Terezy Voříškové, kteří se do sebe zakoukali během natáčení filmu Bobule. Svůj vztah však oficiálně oznámili až za dva roky. Když vznikal druhý díl, rozešli se, ale pak se k sobě za chvíli opět vrátili. Voříšková (Ramba) je v současnosti vdaná za Matyáše Rambu, Hádek má dvě děti s ženou mimo šoubyznys.

Inspirace známým podvodníkem

Hlavní postava filmu je z části inspirována známým podvodníkem Lukášem Kohoutem. Tento mystifikátor a zkušený manipulátor se nejprve vydával za asistenta političky Hany Marvanové. Politikům však naopak tvrdil, že je novinář. Rovněž vystupoval jako vedoucí kanceláře a mluvčí Jana Kavana. Díky této lži začal pro vládní představitele pořádat extrémně levné zájezdy do zahraničí a sám se podíval do mnoha exotických destinací.

Přestože se pohyboval v těsné blízkosti předních českých politiků, policisté ani tajná služba jeho podvody včas neodhalili. Vše prasklo až s nepovolenou cestou na Srí Lanku, kterou měl Kohout způsobit škodu ve výši 2,6 milionu korun. Nakonec mu soud uložil dva roky vězení s podmínečným odkladem, náhradu škody a peněžitý trest 130 tisíc.

Koštování vína

Natáčení Bobulí se neneslo jenom ve znamení nové lásky, ale také hojného popíjení vína. Jednoho dne měl být nástup na plac v sedm hodin ráno. Kryštof Hádek s Lukášem Langmajerem se sice do práce dostavili, ale po třech hodinách oba záhadně zmizeli. „Utekli do vinného sklípku, kde byli zavřeni dva dny. Nebyl tam signál, takže se jim nešlo ani dovolat,” zavzpomínala Tereza Voříšková.

Ona sama se prý tehdy naučila pít víno, a to hlavně po večerech, když padla poslední klapka dne. Sešla se tam dobrá parta lidí,” uvedla pro server iDnes.cz. Během slavnostní premiéry filmu ve Slovanském domě ji překvapilo, že na ochutnávce moravských vín již dokázala rozeznat jednotlivé druhy. Myslela jsem si, že nejsem ještě na takové úrovni, abych tohle dokázala,” dodala.

Zdroje informací:

TV Nova: Bobule

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články