Horoskop nedělních dezertů pro Berany, Býky a Blížence: Co jim nejvíce sedí?

Takhle vypadá panna cotta v restauraci Bruno v malém italském městečku Sanremo.
Zdroj: Unsplash

Milí Berani, Býci a Blíženci, neděle je tu a s ní i čas na nějaké to pečeníčko. Nejen, že se doma zabavíte, ale byt i krásně provoníte a přichystáte svým milovaným strávníkům i něco dobrého na zub. Tak šup předehřát troubu a vybrat ten správný dezert!

Jana Jánská
Jana Jánská 15. 11. 2020 07:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beranům prospívají červené plody, například jahody. Nepečený jahodový dort připravíte, když smícháte v misce tvaroh, med, vanilkové aroma a změklé máslo. Hmotu pak společně s nakrájenými čerstvými jahodami navrstvíme do formy, kterou jsme si předem vybrali. Připravíme jahodovou želatinu, kterou promícháme s rozmixovanými jahodami a potřeme s ní smě ve formě.  Celý dort pak dáme na noc vychladit do lednice a druhý den dost vyklopíme.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

K Býkům se hodí ovoce v oranžové barvě jako jsou meruňky. Meruňkový dezert do skla připravíte, když promícháte lučinu s bílým jogurtem. Na dno sklenice vložte piškoty, které lehce namočíte v černém čaji. Do sklenice pak střídavě vrstvěte na drobno nakrájené meruňky s jogurtovou směsí. Vršek dezertu pak ozdobte většími plátky meruněk a nastrouhanou čokoládou.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence jsou nejzdravější zelené plody, jako je bílé hroznové víno. Koláč s hroznovým vínem připravíme tak, že si upečeme piškotový korpus, který namažeme mascarpone utřeným s bílým vínem. Koláč pak ozdobíme rozpůlenými kuličkami hroznového vína a přelijeme ho dortovou želatinou. Celý koláč pak dáme vychladit do lednice, aby želé pěkně ztuhlo.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články