Domácí laskonky s kávovým krémem: To nejlepší, co si můžete dát jako dezert

Domácí laskonky s kávovým krémem: To nejlepší, co si můžete dát jako dezert
Zdroj: Albert

Laskonky patří v našich končinách k velmi oblíbeným dezertům. V cukrárně už si je dal snad každý z nás, zkoušeli jste si je ale někdy připravit doma? Chce to trošku zručnosti, nicméně výsledek stojí zato.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 11. 2022 11:30

Příprava domácích laskonek s kávovým krémem vám zabere více než hodinu a je vcelku snadná. Pokud si k nim navíc uvaříte šálek dobré kávy, ocitnete se rázem v sedmém nebi.

Domácí laskonky s kávovým krémem

Budete potřebovat: 270 g cukru krupice, 2 vejce, 60 g lískových ořechů, 28 g cukru moučky, sůl, 2 lžičky mleté kávy Perla Firenze, 40 ml vody, 100 g másla

Příprava: V rendlíku promíchejte 120 g cukru krupice a bílky oddělené ze 2 vajec. Směs dejte nad vodní lázeň a za stálého šlehání nad vroucí vodní lázní vymíchejte na hladký lesklý sníh. Po rozpuštění cukru sníh sundejte z vodní lázně a šlehejte dál v kuchyňském robotu do pokojové teploty.

Sekáčkem rozemelte dohladka 60 g lískových ořechů. Oříšky smíchejte s 28 g cukru moučky a špetkou soli. Pomocí stěrky opatrně zapracujte oříškovou směs do sněhu. Naplňte jím cukrářský sáček a na plech opatřený pečicím papírem postupně nastříkejte laskonky o velikosti 7 cm. Povrch laskonek lehce přetřete stěrkou, abyste je zarovnali. Laskonky sušte v troubě na 100 °C po dobu 45 minut.

V mixéru vyšlehejte 2 zbylé žloutky se špetkou soli a 150 g cukru krupice do světlé pěny. Smíchejte 2 lžičky mleté kávy Perla s 40 ml horké vody a zašlehejte ke žloutkům. Nakonec postupně zašlehávejte 100 g změklého másla, až vznikne hladký krém.

Krém přendejte do cukrářského sáčku a plňte jím laskonky. Nejlépe budou chutnat ve společnosti vašich nejbližších a výborné kávy Perla.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články