Bezlaktózové cupcakes na každou oslavu: Pochoutka, která potěší i ty s intolerancí mléka

Bezlaktózové cupcakes na každou oslavu: Pochoutka, která potěší i ty s intolerancí mléka
Zdroj: Albert

Chystáte oslavu pro svého potomka a chcete mít jistotu, že s nabízenými dobrotami nebudou mít problém ani jeho kamarádi trpící intolerancí laktózy? Pak pro vás máme řešení - bezlaktózové cupcakes.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 15. 10. 2022 11:30

Příprava bezlaktózových cupcakes na každou oslavu trvá něco přes hodinu a je vcelku snadná, i když trochu té cukrářské zkušenosti budete potřebovat. Odměnou vám ale budou nejen krásné minidortíky, ale také spokojení strávníci.

Bezlaktózové cupcakes na každou oslavu

Na 12 kousků budete potřebovat: 265 g hladké pšeničné mouky NP Bio, 150 g cukru krupice, 3 lžičky mleté skořice, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, ½ lžičky soli, 2 banány, 380 ml mandlového mléka NP Bio, 85 ml slunečnicového oleje, 30 ml jablečného octa, 4 lžičky vanilkového extraktu, 165 g třtinového cukru NP Bio, 170 g bezlaktózového másla NP Free from

Příprava: Do mísy prosejte 200 g mouky a přidejte 150 g cukru krupice, 1 lžičku skořice, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky sody a ½ lžičky soli. Vše dobře promíchejte. Tyčovým mixérem v odměrce rozmixujte dohladka 2 banány, 190 ml mandlového mléka, 85 ml oleje, 30 ml jablečného octa a 2 lžičky vanilkového extraktu. Směs přelijte k suché směsi a smíchejte v hladké těsto.

Formu na muffiny vyložte pečicími košíčky a nalijte do nich těsto. Dortíky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte 10 minut zchladnout ve formě a až pak je vyndejte.

V míse smíchejte zbylých 65 g mouky a 2 lžičky skořice. Suchou směs za stálého míchání metličkou přisypte do hrnce se 190 ml mandlového mléka. Přidejte 165 g třtinového cukru a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Provařte 2 minuty, až bude směs hustá jako pudink, sundejte ji z plotny a přelijte do misky. Povrch krému potáhněte potravinářskou fólií, aby se vám nevytvořil škraloup, a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

V robotu vyšlehejte 170 g bezlaktózového másla. Přidejte 2 lžičky vanilkového extraktu a opět prošlehejte. Po lžíci do něj opatrně zašlehávejte vychlazený pudink, až vznikne hladký a lesklý krém, kterým pomocí cukrářského pytlíku s řezanou špičkou ozdobte všechny dortíky, a navrch položte mandličku. Minidortíčky jsou hotové.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články