Bezlepkové zázvorky: Sladké potěšení pro všechny celiaky

Bezlepkové zázvorky: Sladké potěšení pro všechny celiaky
Zdroj: Albert

Bezlepkové produkty nejsou jen módní záležitostí, ale především potravinami, které si mohou v klidu vychutnat i celiaci. Přinášíme vám proto recept na bezlepkové zázvorky.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 24. 09. 2022 11:30

Příprava bezlepkových zázvorek vám zabere přes hodinu a je snadná. Určitou zručnost a trpělivost si nicméně žádá. Odměnou vám pak bude dobrota, na kterou budete dlouho vzpomínat.

Bezlepkové zázvorky

Na 20 sušenek budete potřebovat: 200 g kešu ořechů, 250 g bezlepkové univerzální směsi na pečení NP Free from, 200 g mandlové mouky, 100 g kokosového cukru NP Bio, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky mletého kardamomu, ¼ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého muškátového oříšku, ½ lžičky kukuřičného škrobu, 110 ml javorového sirupu NP Bio, 30 ml medu, 1 vejce NP Bio, 60 ml slunečnicového oleje, 100 ml mandlového mléka NP Bio, 4 lžičky kokosové mouky NP Bio, 2 lžičky vanilkového extraktu

Příprava: Namočte 200 g kešu ořechů do mísy s vodou a dejte je přes noc do lednice. V míse smíchejte 200 g bezlepkové mouky, 200 g mandlové mouky, 100 g kokosového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky mletého kardamomu, skořice i muškátového oříšku a ½ lžičky kukuřičného škrobu. Směs dobře promíchejte. V druhé misce jemně prošlehejte 30 ml javorového sirupu, 30 ml medu, rozklepněte vejce a přidejte 60 ml oleje. Obě směsi smíchejte na těsto.

Těsto na sušenky podsypte trochou bezlepkové mouky. Pak ho vyválejte na placku širokou 3 mm a vykrajujte vroubkovaným vykrajovátkem sušenky o průměru 4 cm. Sušenky přendejte na plech opatřený pečicím papírem, propíchejte každou shora 3× vidličkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut dozlatova.

Namočené kešu ořechy sceďte a vsypte do sekáčku. Přilijte 80 ml javorového sirupu, přidejte 100 ml mandlového mléka, 4 lžičky kokosové mouky a 2 lžičky vanilkového extraktu. Vše rozmixujte na krém a pomocí cukrářského pytlíku ho postupně stříkejte na polovinu sušenek, na které pak jemně přitlačte druhou sušenku.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články