Lidový kuchař Láďa Hruška se dal na pohanku a bezlepkové těstoviny: Snažím se tělo ošálit, abych mohl jíst neustále

Lidový kuchař Láďa Hruška se dal na pohanku a bezlepkové těstoviny: Snažím se tělo ošálit, abych mohl jíst neustále
Zdroj: Herminapress
Všeuměl Láďa Hruška si poradí za každého počasí - běh absolvoval v pláštěnce a udělátku z vlastní dílny.Moderátorovi a herci Robertu Urbanovi sdělil Hruška bezprostřední dojmy po běhu Stromovkou.Láďa Hruška tvrdí, že přípravu trochu zanedbal, ale hodlá na fyzičce zapracovat.V závěru běhu Láďa Hruška gratuloval nejlepším sportovcům.+ 3 fotky+ 4 fotky

Reportér a všeuměl Láďa Hruška (44) si nenechal ujít letošní Fokus optik Prima Run. Ačkoli po celou dobu závodu vytrvale pršelo, amatérský kuchař si náladu zkazit nenechal. Běh dokončil se ctí a webu Lifee.cz prozradil, jak se udržuje v kondici. Důraz klade na to, aby nehladověl, a porce jídla byly přirozené. Sází také na pohanku a bezlepkové těstoviny.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 08. 2022 14:00

Láďa Hruška proslul přípravou lidových pokrmů, nad kterými mnohým jeho odpůrcům zůstává rozum stát. On sám nicméně tvrdí, že ne všechny jeho recepty jsou nezdravé a laciné, a dokonce se poslední dobou udržuje ve formě díky zdravým potravinám„Všechno spočívá v jednoduchém triku - jím málo pečiva, téměř jsem ho z jídelníčku vyloučil, a přidal jsem více zeleniny. Teď ujíždím na pohance a bezlepkových těstovinách - z hrachu, kukuřice nebo rýže," prozrazuje oblíbený reportér a kuchař v našem rozhovoru. Musím se zasytit, hladovět opravdu neumím a nemůžu, to by Hruška umřel," směje se.

Jak jste si dnešní propršený závod užil?

Říkáte to hezky, do slova a do písmene jsem si to užil. Už vím, jaké to je skoro umřít - takže už vím, že umřít nechci. A když už, tak rychle a bezbolestně. Není to o tom vyhrát, ale vyhrát sám nad sebou. To se mi podařilo.

Trénoval jste na tento běh nějak?

Samozřejmě, že jsem to opět podcenil, jako každý rok. Myslel jsem si, že mám splněno, když absolvuji běh s dětmi. Pasoval jsem se do takového kačera - zachránce zbloudilých malých závodníků. Dopadlo to tak, že oni po cestě zachraňovali mě. Nakonec jsme všichni doběhli společně do cíle, drželi se za ruce a zvítězili sami nad sebou.

Nemáte během roku třeba období, kdy byste měl pocit, že je nutné na fyzičce pracovat?

Tohle přesně mám, jsem věčný prokrastinátor. Každoročně se pro něco nadchnu, ale musejí to být individuální sporty, protože já ty kolektivní opravdu nemám rád. Ten pocit, že bych někomu kazil vítězství, to bych nedal, a ještě bych se u toho trápil. Proto si vždycky najdu nějakou hezkou aktivitu, třeba na dva měsíce veslovací trenažér, a dostanu se do formy. Hloupé je, že potom už jsem se sebou spokojený a nechám toho. Je to takový bludný kruh. Podobně to mám s běháním. Hezky mě to nakopne, začne mě to bavit, ale časem si řeknu: ,Tak dneska třeba vynechám, jednou se nic nestane.' A to je to nejhorší, co můžete udělat.

Hodně lidí říká, že jsou vaše recepty nezdravé a lidé po nich spíše přibírají. Co byste jim vzkázal?

Ať si každý myslí a říká, co chce. Já si nemyslím, že by byly nezdravé. Naopak - nedávno jsem dopsal druhý díl Fit krabiček Ládi Hrušky, který je zaměřený na detox a zdravý životní styl. Myslím, že už jsem někde jinde, než si o mně myslí moji kritičtí fanoušci.

Aktuálně vás můžeme vídat na obrazovce televize Prima?

Ano, stále jsou aktuální mé Vychytávky. A protože jsem od přírody lenoch a mám rád jídlo, snažím se tělo na jídle ošálit, abych mohl jíst neustále a zároveň moc nepřibírat. Díky tomu jsem dopsal druhou kuchařku, kterou jsem minulý týden odevzdal.

Co byste tedy doporučil čtenářům Lifee.cz, pokud chtějí zhubnout a zároveň pořád dobře jíst?

No, hlavně jíst a často. Já sám jím tak často, že už si o mně kolegové vyprávějí historky, kam to vlastně dávám. Ale všechno to spočívá v jednoduchém triku - jím málo pečiva, téměř jsem ho z jídelníčku vyloučil, a přidal jsem více zeleniny. Teď ujíždím na pohance a bezlepkových těstovinách - z hrachu, kukuřice nebo rýže. Musím se zasytit, hladovět opravdu neumím a nemůžu, to by Hruška umřel.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články