Bezlaktózové pohárky s lesním ovocem: Lahodná svačinka pro lidi s alergií na mléko

Bezlaktózové pohárky s lesním ovocem: Lahodná svačinka pro lidi s alergií na mléko
Zdroj: Albert

Stále více lidí se potýká s intolerancí některých potravin, vedle celiaků roste i počet těch, kteří nesnášejí laktózu. Pokud mezi ně patříte, můžete si připravit tyto lahodné bezlaktózové pohárky s lesním ovocem.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 03. 09. 2022 11:30

Jejich příprava vám zabere 45 minut a je snadná. Pak už stačí jen zabořit lžičku a pustit se do jídla. Dobrou chuť!

Bezlaktózové pohárky s lesním ovocem

Na 4 porce budete potřebovat: 200 g kešu ořechů, 250 g ostružin, 100 g malin, 3 lžíce vody, 70 ml javorového sirupu NP Bio, 1 citron, 120 g granoly, 5 datlí, 100 ml kokosového mléka NP Bio, sůl, 4 snítky čerstvého rozmarýnu

Příprava: Všech 200 g kešu ořechů namočte do vody a dejte přes noc do lednice. Do menšího hrnce vložte 200 g ostružin, 90 g malin, vlijte 3 lžíce vody, 50 ml javorového sirupu a 2 lžičky šťávy z citronu. Směs provařte 10 minut, až trochu zhoustne. Omáčku nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Mezitím rozmixujte 120 g granoly s 5 datlemi, až se vše promíchá. Nakonec propracujte směs rukama. V mixéru rozmixujte scezené kešu ořechy, 100 ml kokosového mléka, 20 ml javorového sirupu, 1 lžičku šťávy z citronu, 1 lžičku vanilkového extraktu a špetku soli. Mixujte, až vám vznikne krém.

Směs z granoly rozdělte na dno skleniček. Přelijte je připraveným krémem a nakonec přidejte ovocný kompot. Skleničky ozdobte zbylými čerstvými ostružinami, malinami a snítkami rozmarýnu.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články