Cupcaky pro malé koledníčky: Dopřejte jim trochu jiné mlsání

Cupcaky pro malé koledníčky: Dopřejte jim trochu jiné mlsání
Zdroj: Albert

Velikonoce se kvapem blíží a možná přemýšlíte, co letos přichystáte malým koledníkům, pokud se tedy u vás kvůli protiepidemickým opatřením vůbec objeví. Vyzkoušet můžete třeba tyto cupcaky.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 20. 03. 2021 10:00

Příprava není nikterak obtížná, ale počítejte s tím, že v kuchyni strávíte více než hodinu. Výsledek ale každopádně bude stát zato.

Cupcaky pro malé koledníčky

Na 12 kusů budete potřebovat: 190 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, 310 g másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 120 ml plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 bio citron, 100 g bílé čokolády, 100 ml smetany (30 %), 100 g jahod, 50 g malin.

Příprava: V míse smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. V druhé misce utřete metličkou 113 g měkkého másla spolu s cukrem do pěny a postupně přimíchejte po jednom vejce. Do máslové směsi postupně zapracujte připravenou moučnou směs. Vlijte mléko, vanilkový extrakt a vše promíchejte. Nakonec přidejte 3 lžičky citronové šťávy a nastrouhanou kůru z omytého citronu.

Formu na cupcaky vyložte pečicími košíčky. Těsto vlijte do ¾ výšky košíčků a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 18–20 minut. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Mezitím připravte krém. Do hrnce vlijte smetanu a přiveďte k varu. Do druhé misky nalámejte čokoládu, přelijte přes ni zahřátou smetanu a promíchejte metličkou dohladka. Do jiné mísy nakrájejte zbylé máslo na kostičky a v robotu vyšlehejte spolu s rozpuštěnou čokoládovou směsí na hladký krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte cupcaky.

Nakonec ozdobte omytými čerstvými jahodami a malinami, můžete přidat i jedlé kvítky.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články