Módní návrhářka Martina Pipková Loudová: Ženě, jež preferuje kalhoty, nebudu nutit sukně jen proto, že jsou in

Módní návrhářka Martina Pipková Loudová: Ženě, jež preferuje kalhoty, nebudu nutit sukně jen proto, že jsou in
Zdroj: Se souhlasem Martiny Pipkové/Koláž Lifee.cz
Smyslné letní červené šaty s volánky.Modely od Pipkové Loudové si oblíbila i modelka Gabriela Dvořáková. Saténové tmavě modré šaty oversized střihu jí padnou jako ulité.Lahvově zelený dámský overal pro změnu předvádí modelka Aneta Vignerová.Černý top a elegantní zelená kalhotová sukně Anetě Vignerové sluší. Kalhotová sukně prodlužuje nohy a její střih bude lichotit i dámám, které nemají postavu modelky.+ 6 fotek+ 7 fotek

Módní návrhářka Martina Pipková Loudová se věnuje módě od roku 2004, kdy otevřela svůj první butik v Kutné Hoře. Od té doby zřídila pobočky v dalších městech a naposledy expandovala i do Prahy. Kde bere inspiraci pro svou tvorbu a co by podle ní nemělo chybět v letním šatníku žádné ženy? To vše prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz.

Dana Klementová
Dana Klementová 31. 05. 2022 09:00

Ač je jako módní návrhářka a maminka tří dětí neustále v jednom kole, jen málokdy zastihnete Martinu Pipkovou Loudovou bez úsměvu na tváři. Je znát, že ji její práce i po 18 letech stále baví. "Před časem jsme koupili dům v Poděbradech, kde bychom rádi otevřeli další butik. Jinak si teď chci dopřát trochu klidu, a především chci mít více času na rodinu," přiznává pro Lifee.cz Pipková Loudová, jejíž elegantní modely značky Fashion M&M oblékají například modelky Gabriela Dvořáková a Aneta Vignerová či operní pěvkyně Andrea Kalivodová.

Módě se věnujete od roku 2004, přičemž jste postupně otevřela prodejny v Kutné Hoře, Kolíně a Čáslavi. Co vás přimělo expandovat v polovině dubna letošního roku do pražského obchodního centra Westfield Chodov?

Po otevření kutnohorské pobočky jsme postupně začali dodávat naše návrhy do zhruba šedesáti prodejen po celé republice. Nejednalo se o naše obchody, pouze se v nich mimo jiné prodávalo naše zboží. Tak jsme to dělali až do vypuknutí pandemie koronaviru. Následně jsem se musela rozhodnout, zda všeho nechat a skončit, nebo hledat jiné řešení.

A našla jste ho?

Jelikož zaměstnávám spousty skvělých a šikovných lidí, nechtěla jsem to zabalit. A tak jsme se rozhodli postupně otevírat další vlastní prodejny v menších městech. Vždy jsem ale věděla, že chci mít butik také v Praze, ale ta cesta tam byla komplikovanější. Sotva týden po otevření prodejny v Anglické ulici jsem věděla, že stojíme ve slepé uličce, a rozhodla jsem se ji zavřít. Následně jsme se přesunuli do Myslbeku, kde jsme si ujasnili, kam chceme, aby se naše značka posouvala a co od ní očekáváme. Zároveň jsem se zde mnoho věcí naučila a jsem za tuto příležitost vděčná. Když přišla možnost přesunout se na Chodov, okamžitě jsem toho využila. 

Pokud se zákazníci vydají do vaší pražské prodejny, na jaké zboží se mohou těšit? Pro koho jsou zdejší modely určené?

Díky tomu, že se módě věnuji tolik let, už trochu vím, jaké modely se budou nejvíce nosit. Oblékáme zde jak patnáctileté slečny, tak osmdesátileté dámy. Jelikož velmi často šijeme oblečení na míru, vybere si u nás opravdu každá zákaznice bez ohledu na věk. Zároveň velmi často navrhujeme dámám modely na míru pro speciální příležitosti, jako jsou svatby, oslavy či jiné společenské události. Vždy se zkrátka snažíme vyhovět každé klientce. 

Čím se při práci nejčastěji inspirujete?

Prakticky vším. Koukám na ulici po lidech, co rádi nosí, líbí se mi zahraniční i česká tvorba. Pokud se navíc jedná o návrh pro konkrétní klientku, vždy se snažím, aby se v modelu odrážela její osobnost

Pomalu se blíží léto, co by nemělo chybět v letním šatníku žádné ženy?

Nerada bych jmenovala konkrétní kousky, každá žena je specifická, každá má ráda něco jiného, a především každé něco jiného sluší. Ženě, která preferuje kalhoty, nebudu nutit sukně jenom proto, že jsou in. Nechávám se samozřejmě tím, co je trendy, inspirovat, ale důležitější je pro mě to, aby se klientka v modelu cítila svá. Obecně se však dá říct, že v dámském letním šatníku nesmějí chybět šaty, různé střihy letních kalhot a sukně. Myslím si však, že v dnešní době už to není tak, že v létě 2022 jsou in výhradně široké kalhoty a všechno ostatní je nepřípustné. Naopak si myslím, že trendy je vlastně vše, v čem se člověk cítí dobře a co mu sluší. 

Na co dalšího se vaše zákaznice mohou těšit? Plánujete například otevřít další prodejnu?

Ano, před časem jsme koupili dům v Poděbradech, kde bychom rádi otevřeli další pobočku. To ovšem bude ještě nějaký čas trvat, neboť je zde zapotřebí rozsáhlá rekonstrukce. Jinak si teď chci dopřát trochu klidu, a především chci mít více času na své děti a manžela, jelikož to ty poslední měsíce bylo kvůli otevření pražské prodejny skutečně hektické. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články