Viktorie (29): Už skoro rok se marně snažíme o miminko. Manžel mě teď hluboce ranil svým prohlášením

Viktorie (29): Už skoro rok se marně snažíme o miminko. Manžel mě teď hluboce ranil svým prohlášením
Zdroj: Freepik

Viktorie zaměřila veškerou snahu na zplození potomka. Když se jim s manželem delší dobu nedařilo, začala být neurotická. Její chování nemělo zrovna nejlepší vliv na jejich milostný život.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 30. 04. 2023 10:00

Myslela jsem si, že se nám s Filipem (33) podaří počít miminko v řádu měsíců. Bude to ale už rok a já začínám panikařit. Sex přestal být zábavou a stal se povinností, Filipa už musím do akce skoro nutit.

Všechno jsem podřídila snaze otěhotnět

Že si chceme pořídit potomka, jsme pověděli rodině i známým. Kdybych tušila, jak dlouho to potrvá, nechala bych si to pro sebe. První tři měsíce jsem ještě byla nad věcí. Pak už to šlo z kopce. Začala jsem pročítat různá fóra plná zaručených rad, které jsem samozřejmě zkoušela. Do toho jsem musela odpovídat na všetečné dotazy blízkých.

Lékárničku jsem měla přeplněnou doplňky stravy, v konvičce se mi louhovaly bylinky a Filip měl dovoleno jen jedno pivo denně. Zakázala jsem mu saunu a sama po práci obíhala ordinace s čínskou medicínou, metodou Ludmily Mojžíšové a cvičení hormonální jógy.

Čím víc jsem se snažila početí podpořit, tím hůř jsem se cítila pokaždé, když přišla menstruace. Filip už byl ze mě nešťastný. „Snažení“ si představoval jinak. Místo potěšení jsem ho v určité dny už ráno informovala, že se blíží ovulace. „Buď ve střehu, šetři si spermie!“ vybafla jsem na něj.

Manžel se přiznal, že ho sex se mnou už netěší

Během plodných dnů musel být Filip stále připravený a naladěný, což občas nefungovalo. Nejednou se to vážně nehodilo a museli jsme se nutit i přes únavu, nebo na nějakém nevhodném místě, jako například na víkendové návštěvě u babičky.

Po nějakém čase se mi Filip svěřil, že už ho sex se mnou přestává těšit. „Nemůžu se už ani uvolnit,“ řekl mi po aktu, když jsem zrovna spočívala v pozici svíčky. „Pořád lepší, než to zkoušet uměle,“ tvrdila jsem nekompromisně. Ale i já cítila, že se z našeho vztahu vytrácí něha. Měla jsem plnou hlavu měření bazální teploty, zkoumání svého těla a všech možných příznaků. Pak se se mnou Filip jednou odmítl milovat. 

Byla jsem v šoku a urazila se. Ten měsíc jsme poprvé prošvihli ovulaci. Přestože jsme se pak usmířili, další milováni mi připadalo skoro zbytečné. Když už nešlo o pokus o početí, neviděla jsem v sexu smysl a Filip to na mně poznal. 

Skončili jsme v manželské poradně

Manžel se rozhodl začít krizi řešit. „Měli bychom nejprve zapracovat na sobě, než do našeho vztahu přivedeme dítě, nemyslíš?“ zeptal se mě a já byla překvapená jeho přístupem. Musela jsem ale uznat, že má pravdu. Všechno mi to stouplo do hlavy a stala jsem se „snažilkou“. 

Čeká nás první sezení v poradně a já chci na nějakou dobu přestat myslet na to, kolikátý den cyklu se nacházím a začít se s manželem znovu milovat z lásky. Potom se uvidí, co nás čeká. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články