Oliver (33): Dva roky jsme se o miminko snažili podle tabulek, jsem totálně vyždímaný

Oliver (33): Dva roky jsme se o miminko snažili podle tabulek, jsem totálně vyždímaný
Zdroj: Freepik

Oliver se v posledních dvou letech slušně zapotil. S partnerkou Vendy se jim nedařilo počít dítě. Byla tím tak posedlá, že začala plánovat milování a Oliverovi hlídala i jídelníček. Přestože se snažil, takový tlak neustál. Požádal o pauzu. Právě ta jim pomohla. Dnes je Vendula těhotná.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 07. 2022 07:00

Honba za početím dítěte se pro mě stala mučením. Sex jsem začal z duše nenávidět. Dva roky jsem byl pod neuvěřitelným tlakem. Teď je Vendula (30) konečně těhotná a mě se ulevilo. Měl jsem už totiž pocit, že jsem jen mašina na to jedno.

Partnerka nám plánovala milování

Před dvěma lety jsme se s Vendy rozhodli, že už je čas pokoušet se o dítě. Vysadila antikoncepci a my se začali milovat jako šílení. Prvního půl roku jsme náš nezdar neřešili. Vendula tvrdila, že kvůli antikoncepci, kterou užívala řadu let, může početí trvat. Přiznám se, že mě to uklidnilo a dál si užíval pravidelný přísun sexu.

Jednoho dne ale Vendy bouchla do stolu a přinutila mě, abychom se nechali vyšetřit. „Rok je dostatečně dlouhá doba. Musíme zjistit, proč nám to nejde," řekla a šlo se k lékaři. Po kolotoči vyšetření ale vyšlo najevo, že jsme oba zdraví. „Zkrátka buďte trpěliví a ono se to podaří," povzbuzoval nás lékař.

Jenže Vendula z toho začala být permanentně nervózní. Denně sháněla informace, jak celé to snažení vylepšit. Začala si počítat ovulační dny. Pod drobnohled se dostal i můj jídelníček. Zakázala mi pití alkoholu a na talíři mi přibylo hodně zeleniny. Začala nám plánovat i sex. A to byl kámen úrazu.

Stal jsem se mašinou na sex

Už jsme se nemilovali, kdy jsme chtěli, ale kdy jsme museli. Stal jsem se mašinou na sex. Byly dny, kdy byl na milování přísný zákaz. Pak jsme se mu zase museli věnovat tři dny v kuse. Totálně jsem si to přestal užívat. Vlastně se mi sex stal odporným. Vendula to brala jako povinnost. Zahodila veškerou něhu a vášeň.

Dva dlouhé roky jsem skákal, jak pískala. Jeden čas jsem z toho byl tak frustrovaný, že se dostavily potíže s erekcí. Byl jsem z celé té záležitosti psychicky zcela vyčerpaný. Všude se válely ovulační testy a knížky o početí. Točila se mi z toho hlava. My dva jsme se jen hádali. Vendula mi dokonce naznačovala, že je to moje vina, že se nám nedaří.

Jednou mě nachytala, jak si pomáhám sám. Bylo to zrovna v týdnu, kdy byl sex zakázaný. Ztropila mi takovou scénu, jako kdyby mě nachytala s milenkou. A tehdy se to stalo. „Už nemůžu," zařval jsem. „Už prostě nemůžu. Chci pauzu," dodal jsem a normálně jsem se rozbrečel. Jako malý kluk...

Sotva jsme se přestali snažit, partnerka otěhotněla

Je toho moc. Tlačíš na mě a já už to nedělám rád," přiznal jsem se. Čekal jsem, že se naštve, ale kupodivu pro mě našla pochopení. „Já vím. Omlouvám se. Dáme si pauzu," navrhla sama. Ulevilo se mi. Na několik měsíců zahodila ovulační tabulky a nechala nás žít. Najednou jsme to zase byli my dva.

Romantické večeře u svíček, výlety... I nadále jsme se milovali, ale bez tabulek a kalendáře. A jednoho dne mi běžela nadšeně ukázat pozitivní těhotenský test. „Budeme mít dítě," plakala. A já také. Vendy je teď v sedmém měsíci. Všechno je na dobré cestě. Dítě je zdravé a Vendula hrozně šťastná.

A já? Já mám na chvíli klid. Vendula už sexu není schopna. Takže mám čas jen pro sebe. Musím říct, že jsem se poslední dva roky vážně zapotil. Doufám, že u druhého dítěte to už bude snadnější.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články