Helena (32): Manžel si nepřeje, abych se zbavila těhotenských kil. Jeho důvod mě hodně zaskočil

Helena (32): Manžel si nepřeje, abych se zbavila těhotenských kil. Jeho důvod mě hodně zaskočil
Zdroj: Unsplash

Helena se rozhodla, že je na čase zhubnout poporodní kila. Pustila se do cvičení a omezila sladké. Manžel Libor jí ale házel klacky pod nohy. Nosil domů dortíčky a chlebíčky. A občas její pevnou vůli zlomil. Nakonec se přiznal, proč to dělá. Chce, aby Helena zůstala obézní, protože pak prý o ni nebude stát nikdo jiný.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 05. 2022 13:00

Půl roku po porodu jsem se rozhodla, že je na čase zhubnout. Zůstala mi těhotenská kila, která mi znemožňovala cítit se dobře ve svém těle. Myslela jsem si, že manžel Libor (35) bude rád. To jsem se ale spletla. On si přeje, abych zůstala tlustá. A jaký k tomu má důvod? Prý aby po mě chlapi nekoukali. Musím uznat, že mě tím velmi zaskočil.

Rozhodla jsem se, že zhubnu

Nikdy jsem nebyla vyloženě hubená, ale ani jsem se neřadila do kategorie obézních lidí. Byla jsem vždycky krev a mléko. Libor byl rád, že si má na co sáhnout. Věděla jsem, že hubené ženy ho nepřitahují. Má rád macaté. A takovou jsem se stala během těhotenství. Nabrala jsem neuvěřitelných dvacet kilo. Všichni říkali, že z velké části je to zadržená voda.

Po narození syna jsem si ale stejně většinu váhy odnesla z porodnice domů. Když se vám narodí dítě, to poslední, co řešíte, je vaše postava. To přišlo až později. Během půl roku od porodu jsem nabrala ještě osm kilo a byla jsem vážně veliká. Břicho mi přetékalo přes džíny a brady jsem měl hned dvě.

Když došlo na konec kojení, rozhodla jsem se, že konečně zhubnu. Nešla jsem do žádné extrémní diety. Pro začátek jsem vyřadila svoji neřest v podobě čokolády a sladké limonády. Během prvních tří týdnů ukázala váha o kilo méně. „To je dobrý start, ne?" chlubila jsem se manželovi. Ten jen protočil panenky.

Manžel kazil moji snahu zhubnout

„Mě se líbíš taková, jaká seš teď," pronesl. „Myslíš tlustá a oteklá? Dej pokoj. To musí pryč," chytala jsem se za špeky na břiše. Našla jsem si cviky, které mi měly pomoci dostat se k původní figuře. Začala jsem po večerech místo chroustání brambůrku pravidelně cvičit. Libor to vždycky nějak okomentoval. „Pojď si ke mně raději sednout a dáme si popcorn," lámal mě.

„Já už večer jíst nebudu. Dej si sám," odbyla jsem ho. Libor se ale jen tak nedal. Začal domů vozit dortíčky a chlebíčky. To je moje slabina. Jakmile vidím větrník, neovládnu se. Liborovi se několikrát podařilo zlomit mě a já té sladké pochoutce propadla. Hned na to ale přišly výčitky a vztek, že to domů vůbec vozí.

„Už mi nic takového pod nos nestrkej. Chci zhubnout. A takhle mi moc nepomáháš," sprdla jsem ho. Jsme s Liborem nějaký ten pátek, takže jsem hned poznala, že ho něco trápí. „Nebo ty snad nechceš, abych byla hubená a zpevněná? Ještě řekni, že se ti ten můj rosol líbí," snažila jsem se to celé zlehčit. „Budeš se asi divit, ale ano, líbí," pronesl.

Manžel chce, abych zůstala obézní

„Jako vážně? Vážně se ti tohle líbí?" šokoval mě. „Já nechci, abys hubla. Mě se líbíš, když jsi tlustá," přitakal. „Prosím? To snad nemyslíš vážně?" nechápala jsem. „Když budeš dál taková, mám jistotu, že tě žádný chlap nebude chtít," dodal klidně. „Já snad blbě slyším. Posloucháš se? Chápeš, co mi tady říkáš?" rozčílila jsem se.

Neobešlo se to bez hádky. Libor to myslí vážně. Žije v tom, že když zůstanu v těle boubelky, má mě jistou. Neuvěřitelně mě tím naštval, sobec jeden. Jeho slova mě ale vyburcovala k takové změně, že si z toho sedne na zadek! Když vím, o co mu jde, žádným dortíkem už mě nezlomí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články