Radek (34): Žena propadla touze být hubená. Dělá věci, nad kterými mi zůstává rozum stát

Radek (34): Žena propadla touze být hubená. Dělá věci, nad kterými mi zůstává rozum stát
Zdroj: Freepik

Radek není vůbec nadšený z toho, do čeho se pustila jeho žena Jitka. Rozhodla se zhubnout a vzala to celé až moc vážně. Každou potravinu si přesně váží a do hubnutí nutí í Radka. Tomu moc chybí večeře v restauraci a víno k televizi. Cítí, že je to pomalu začíná rozdělovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 04. 2022 13:00

Být dneska trendy ve všech směrech je především otázkou žen. Ty se snaží být dokonalé. Moje manželka Jitka (32) si vzala do hlavy, že zhubne pět kilo. Nakonec to ale dopadlo jinak. Touha být na hubená ji zcela spolkla.

Žena si začala vážit každé jídlo

Jitka byla vždy trošku při těle. Nikdy neměla potřebu to řešit. To až před časem. Více se zapojila do světa sociálních sítí. Přicházela na nové a nové profily zaměřené na zdravou výživu. „Začnu hubnout," pronesla jednu večer velmi odhodlaně. „A to hned od zítra."

Nevěnoval jsem tomu přílišnou pozornost. Jitka jela hned druhý den nakoupit převážně jen zdravé potraviny a směle se do toho pustila. Aby mělo její hubnutí ten požadovaný efekt, musela si každou potravinu vážit. Když si vážila svých 50 g těstovin, kroutil jsem nad tím hlavou. Musel jsem se ale tvářit jako podpora.

Nedovolila si sníst celý tvaroh a ořechy měla napočítané. První týdny byla trochu nervózní a podrážděná. Tvrdila mi ale, že je to normální, protože si tělo zvyká na změnu. Po třech týdnech slavila první úspěchy. Zmizely nějaké centimetry a váha ukazovala o kilo méně. „Vážně to funguje," radovala se ze svých úspěchů.

Nutí mě, abych také zhubnul

Bohužel, její zdravá výživa má dopad i na mě. V sobotu jsem k obědu místo svíčkové dostal kousíček ryby se zeleninou. „Co tak koukáš?" všimla si mého znechuceného výrazu. „Když já, tak ty taky," dodala a popřála mi dobrou chuť. Nepochutnal jsem si. Mám rád mastné věci, které se mi pomalu nevejdou na talíř. Jitka má ale pocit, že bych měl taky zhubnout.

Postupně nás doma zbavila všech neřestí. Všechny sladkosti odvezla neznámo kam. Když si chci tajně něco dát, není vlastně co. Začala mi do práce chystat stejné zdravé svačinky jako sobě. Za mě se to nedá jíst. Co je sakra dobrého na pohankové kaši? Vypadá to, jako kdyby ji už někdo jedl. Nemá to chuť.

Jak je známo, s jídlem roste chuť. Jitka během dvou měsíců shodila téměř pět kilo. Musela si dokonce koupit menší kalhoty. Moc jí to sluší. Mě ale vadí jiná věc. Jitka se tím stala zcela posedlá. Váží si snad úplně všechno. Už se vůbec nedokáže radovat z jídla. Nedávno jsem ji přistihl, jak si omylem dala o pár těstovin víc a byla z toho půl dne špatná.

Nedokáže si jídlo jen tak vychutnat

Nedá si sousto jídla do pusy jen tak. Jakmile to není přesné navážené tak, aby jí seděly všechny makro živiny, jídlo raději odmítne. Kdysi jsme spolu chodili sem tam na oběd nebo večeři do restaurace. To je teď pasé. Když ji někam pozvu, odmítne se slovy, že nebude jíst nic, co si předem nezváží a následně neuvaří.

A já jsem z toho otrávený. Moc bych si přál, aby byly věci jako dřív. Rád bych si s Jitkou večer otevřel láhev vína a k tomu tučný sýr. To ale není možné. „Víno má moc kalorií a sýr na noc jíst nebudu," odbyde mě. Bojím se jedné věci. Vše naznačuje tomu, že je to její nový životní styl, ze kterého jen tak nesleví. Buď se podřídím, nebo nás to bude nadále rozdělovat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články