Ryby by na našem jídelníčku neměly chybět a v zimě to platí obzvlášť. Zkuste si podle našeho receptu připravit tresku, která nejen dobře vypadá, ale také báječně chutná.
Treska má jemnou chuť, takže s kořením to raději moc nepřehánějte, stačí jenom trocha bylinek a máslo. Její maso není moc tučné a navíc obsahuje vitaminy A, B12, ale také minerály – jód a draslík.

Jezte v zimě ryby: Pomáhají při hubnutí a působí jako prevence před osteoporózou
Jak na výbornou tresku na másle
Tresku je dobré nejdřív pořádně osušit, protože jinak vám na pánvičce bude prskat a filet také nemusí držet pohromadě. Zkuste si ji připravit třeba na másle s bylinkami. Na tento recept budete potřebovat:
- 1 filet z tresky
- 1 plátek másla
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
- citronová šťáva
- špetka červené sladké papriky
- kmín
- sůl
- bílý pepř
- bylinky – petrželka, bazalka, tymián
Filet nakrájíme na menší kousky, osolíme, pokmínujeme, lehce posypeme paprikou a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citronem a rozetřeným česnekem.
Tresku potřeme ochuceným máslem a necháme chvíli odpočinout. Pak si rozehřejeme olej a plátky masa opékáme z obou stran do zlatova. Rybu můžeme podávat s bramborami nebo salátem.

Připravte si svou oblíbenou rybu: Jak na pstruha, lososa nebo tresku
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Bylinková treska na másle a kmínu
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty