Olga Lounová o porodu: Díky cvičení jsem byla v kondici a bylo to nádherné. Za tři hodiny jsem šla domů

Olga Lounová vzala měsíční dcerku Arianne na křest nové desky.Dcerka byla pochopitelně středem pozornosti.Celou dobu na ni dohlížel tatínek, hokejista Jan Krégl.Holčička spokojeně spinkala a dvakrát se probudila na kojení.+ 9 fotek+ 10 fotek

V polovině listopadu přivedla zpěvačka Olga Lounová (41) na svět své první dítě, holčičku Arianne. V rozhovoru pro Lifee.cz vysvětluje, jak jí s přítelem, hokejistou Janem Kréglem, vybírali jméno, popsala průběh porodu a také naznačila, jak dlouho by dcerku ráda kojila. Dočká se Olga také brzy svatby?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 12. 2022 12:00

Zpěvačka Olga Lounová, kterou jsme pouhý měsíc po porodu zastihli na křtu jejího nového alba Memento Mori, vypadá, jako by vůbec nerodila. Pár kilo sice ještě nahoře má, ale většinu nechala v porodnici.

Už v podzimním rozhovoru pro Lifee.cz totiž zdůrazňovala, že pravidelným cvičením se hodlá udržovat v kondici, aby porod bez problému zvládla. A podle všeho se podařilo, Olga rodila bez jakýchkoli komplikací. „Cvičila jsem pořád, až do velmi pozdní doby těhotenství, a myslím, že se to opravdu vyplatilo. Nejen během porodu. Byla jsem v kondici a ten porod byl nádherný," vzpomíná. „Rodila jsem ambulantně a mohla po třech hodinách jet domů. I teď mám spoustu energie."

Novou desku Memento Mori vydáváš velmi brzy po porodu. Jak jsi to zvládla?

Ono to není tak rychlé, jak to vypadá. Ta deska trvala počít nebo vyrobit mnohem déle, než třeba odnosit malinkou dcerunku. Na desce jsem pracovala tři roky, takže to byla velmi dlouhodobá práce. Mám úžasné babičky a teď jsem s malou doma na mateřské dovolené, takže jsem měla možnost ve svém nejšťastnějším roce dokončit i tu desku.

Odrazilo se mateřství na této desce?

Poslední píseň, Patříme k sobě, už je maminkovská. Předtím je to zase nabité energií. Je tam od všeho něco, několik různých stylů - zkrátka každý si vybere. Myslím, že je hodně rodinná. Je tam píseň Nepojedu nikam v tom smyslu, že se mi od rodiny nikam nechce.

To zní jako velká mateřská dovolená.

Je to tak, je to pro mě velké zastavení a vážně si to užívám, protože můj život je taková divoká jízda. Letos jsem dojela Dakar, teď jsem se s malinkou krásně usadila a jsem s ní v klidu doma. Příští rok chystám jen pár exkluzivních koncertů a jeden velký až v roce 2024.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Olga Lounová (@olgalounova)

Říkala jsi, že babičky hodně pomáhají. V čem konkrétně?

Babičky hodně kočárkují, a já tak mám třeba hodinku na to odpovědět na emaily nebo dotvořit věci. Pomáhají také koupat a tak. Hrozně je to baví a užívají si to, jak Honzova maminka Simona, tak moje maminka Olga. Je krásné, že jsme celá rodina stmelená pospolu.

Jaká je Arianka povahou? Je celá po tobě, nebo po tatínkovi?

Myslím, že je docela akční po mně, ale po tatínkovi je zase hrozně hodná.

Jak jste vybírali jméno Arianne?

Já navrhla, že by se mi líbilo, kdyby měla druhé jméno Arie. V překladu to znamená mluvit slovem nebo zpívat. Přítel se toho chytil, hrozně se mu to líbilo, a našel francouzskou variantu toho jména - Arianne. A to je nádherné. Vlastně se to k ní hrozně hodí. Ona je taková krásná duše. Jméno Arianne je originální a přitom krásné. Dá se hezky zdrobňovat, třeba Arinka.

Jak se vám změnil rytmus v rodině? Vstáváte k malé, nebo spí až do rána?

Úplně jej miminku přizpůsobujeme, takže zatím nemáme režim, protože ta malá miminka si režim ještě udělat neumí. Nechávám to úplně na ní - když chce spát, tak spíme, když ne, tak vstaneme a kojíme. Dneska tady máme trošku akce, ale brzy pojedeme domů. I tady jsem ji stihla dvakrát nakojit.

Vypadáš nádherně! Jak to máš teď s kily po porodu?

Děkuji moc, určitě mám pár kilo navíc. Teď mám hlavně trochu hlad během kojení. Ale po porodu to šlo hezky dolů. Jen na sobě cítím, že musím začít cvičit a zpevňovat. Chystám se na to hned po šestinedělí. Cvičila jsem pořád, až do velmi pozdní doby těhotenství, a myslím, že se to opravdu vyplatilo. Nejen během porodu - byla jsem v kondici a ten porod byl nádherný. Rodila jsem ambulantně a mohla jsem po třech hodinách jet domů. I teď mám spoustu energie a už jsem měla i krátký malinký soukromý koncert.

Kojení je velké téma. Máš nějak vymyšlené, jak dlouho bys chtěla kojit?

Uvidíme, jak to bude Arinka snášet. Hned po porodu se krásně přisála, jak to má být, a mně to je hrozně příjemné, protože s sebou nemusím tahat lahvičky. A myslím, že to tučné mléko je lepší než ty sacharidové příkrmy, které jsou přeci jen umělé. Není v nich na 100 % taková výživa jako od maminky. Budu kojit, co to půjde, a až to nepůjde, tak budou i ty příkrmy a nějaká zeleninka.

A co svatba? Bude?

Na to se ptají poslední dobou všichni. Teď se naplno věnujeme Ariance a zatím nemáme vůbec žádné další plány. Až jednou vyroste, tak to všechno půjde, ale zatím si naplno užíváme krásné rodinné štěstí.

Související články

Další články