Anna (24): Přítel mě opustil hned po porodu. Prý jsem mu zkazila život, protože on dítě nikdy nechtěl

Anna (24): Přítel mě opustil hned po porodu. Prý jsem mu zkazila život, protože on dítě nikdy nechtěl
Zdroj: Unsplash

Místo toho, aby bylo narození potomka nejšťastnější událostí v jejím životě, pro Annu tím začalo trpké období. Její přítel Štěpán totiž řekl, že dítě nikdy nechtěl a opustil je.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 12. 2022 07:00

Spousta lidí by si mohla myslet, že jsem na roli matky ještě moc mladá. V této době je běžné mít první dítě až po třicítce. Ale stát se matkou vždy bylo všechno, co jsem si od života přála.

Můj přítel byl perfektní

Když jsem si před dvěma lety našla přítele, hned jsem v hlavě začala spřádat vize, kdy mě požádá o ruku, jakou budeme mít svatbu a kolik budeme mít dětí... Moje představivost byla o hodně napřed, protože jsme se Štěpánem (27) znali jen šest měsíců.

Já už náš vztah brala jako samozřejmost. A přišlo mi, že Štěpán to má podobně. Trávili jsme spolu spoustu času a několikrát jsme řešili pro mě velmi důležité téma - a to budoucnost. „Rád bych se usadil. Myslím, že jsem připravený spustit kotvy,“ řekl mi tenkrát. Pamatuji si to, jako by to bylo včera, protože vím, jak jsem uvnitř zajásala. Myslela jsem si, že jsme v tom zajedno.

K otěhotnění stačilo málo

A tak jsem vynechala antikoncepci. Myslela jsem si, že si to tak přejeme oba. Když mi Štěpán řekl, že se chce usadit, snad tím myslel, že se mnou chce mít rodinu. Přišlo mi to prostě jasné. Ale jak jsem mu řekla, že už neberu prášky, naštval se na mě. „To jsme si nedomluvili! Nechápu, proč jsi to udělala,“ řval na mě tenkrát.

Ale bylo už pozdě. Někdy osudu stačí málo, aby se naplnil. Hned další měsíc jsem totiž zjistila, že jsem těhotná. Když jsem to Štěpánovi oznamovala, myslela jsem si, že bude nadšený. On tak ale vůbec nevypadal. Byl spíše zklamaný a nešťastný. Od té chvíle se to mezi námi začalo kazit.

Zůstala jsem na všechno sama

Štěpán nebyl ve své kůži. Čím víc se porod blížil, tím víc byl netečný, nepříjemný a očividně nešťastný. Už jsme spolu vůbec nemluvili, chodili jsme kolem sebe jako dva cizí lidé. Snažila jsem se ho rozptýlit, zvednout mu náladu, ale nic nepomohlo. Byl jako tělo bez duše.

Když jsem před měsícem porodila syna, nebyl vůbec šťastný. Všechno kolem miminka jsem zařizovala sama. Asi před týdnem řekl, že od nás odchází. A to mě dorazilo. „Nikdy jsem si dítě nepřál. Všechno je to tvoje vina, zničila jsi mi život,“ řekl mi a nechal nás samotné. Je mi hrozně, tak jsem si to rozhodně nepředstavovala.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články