Karel (29): Přítelkyně otěhotněla s mým bratrem. Vůbec nechápu, jak mi to mohli udělat

Karel (29): Přítelkyně otěhotněla s mým bratrem. Vůbec nechápu, jak mi to mohli udělat
Zdroj: Unsplash

Karel měl se svým mladším bratrem Martinem krásný vztah. Vše pokazila láska k jedné ženě. Martin prožil románek s Karlovou přítelkyní Kateřinou. Možná by se to i povedlo utajit, ale ona s ním otěhotněla...

Jan Švanda
Jan Švanda 27. 11. 2022 17:00

Můj vztah s bratrem Martinem (27) dlouho neměl žádnou chybu. Byli jsme naladěni na stejnou vlnu a rozuměli si skoro ve všem. Byl jsem fyzicky zdatnější, Martin byl navíc o dva roky mladší, takže jsem se vždycky stavěl do role ochránce. Třeba při fotbálku s kamarády. Rozdělili jsme se na dvě party a ocitli se na opačné straně barikády. Chtěl jsem zápas vyhrát a porazit ho. Když si však někdo z mého týmu na něj ostře vyšlápl, zastal jsem se ho a hned jsem si to se spoluhráčem šel vyřídit.

Potkal jsem lásku svého života

V podobném duchu se náš vztah nesl i v průběhu dospívání. Zlom nastal, když jsem poznal svoji velkou lásku Katku. Byla to rajcovní zrzka s modrýma očima, bujným poprsím a pěknou figurou. Seznámili jsme se při studiu na vyšší odborné škole. Dobýval jsem ji asi rok, než se mi to povedlo. Byl jsem tehdy šťastný jako blecha, byla to pohodářka a prostě fajn baba.

Brzy jsem ji představil bráchovi, kterému se očividně líbila. Občas říkal, že mi tiše závidí, ale zároveň i moc přeje. Chodili jsme s Kačkou asi dva roky, začali spolu bydlet a vše bylo zalité sluncem. Pak ovšem přišla Martinova oslava pětadvacátých narozenin, kterou uspořádal v jednom klubu. Mě s Kačkou pozval také. Sešlo se tam zhruba patnáct lidí a řadu z nich jsme znali. Když jsme na párty dorazili, Martin už měl trochu vypito. Posadili jsme se s Kačkou k němu a objednali si drink.

Brácha se dobře bavil, přičemž často pokukoval právě po Kačce. Škádlil ji různými narážkami a vtípky. Bral jsem to v klidu a neměl s tím problém. Pozvaní hosté se postupem času rozptýlili po celém sále, různě se žvatlalo a párty se naplno rozjela. Měl jsem dobrou náladu. Dal jsem se do řeči se známými. Katka hodně odbíhala a moc jsme se neviděli. Pak jsem se podíval na hodinky. Viděl jsem, že už je docela pozdě, rozhodl jsem se, že najdu Katku a pomalu zamíříme k domovu. V sále jsem ji ale nikde neviděl. Zašel jsem tedy na chodbičku a spatřil něco, co jsem nikdy nechtěl vidět.

Přítelkyně mě šokovala

Katka stála mlčky u zdi, naproti ní Martin, který jí něco špital a hladil po vlasech. Naštval jsem se a povídám mu: „Co to děláš?! Dej od ní pazoury pryč.“ Oba ztuhli a vyjeveně na mě zírali. Když se brácha vzpamatoval, začal mě chlácholit. „Jeee, Karlos, klid, nic se neděje. Jenom kecáme. Říkám právě Katunce, že si vybrala toho nejlepšího chlapa,“ vysvětloval. Katka se přidala, prý mezi nimi k ničemu nedošlo. A sama pak navrhla, že už půjdeme domů. Byl jsem rozčilený, ale Katka si mě rychle udobřila. Hlásila, že je jen a jen moje a já se uklidnil.

Jenže uběhlo pár měsíců a její chování se podivně měnilo. Byla odtažitá, nemluvná, často koukala do mobilu a s někým si psala. Jednoho dne pak za mnou přišla, že si potřebuje nutně promluvit. Ve tváři měla pořádně zachmuřený výraz. „Kájo, promiň, prosím tě, nevím, jak ti to říct… Jsem těhotná!“ vysoukala ze sebe nervózním hlasem.

Byl jsem u vytržení a začal ji samou radostí objímat. „Vážně??!! To je fantastická zpráva,“ rozplýval jsem se blahem a byl v příjemném šoku. Chystal jsem se ji políbit, Katka mě však nečekaně zarazila. „Víš, nevím, jak ti to říct. Strašně mě to mrzí, znamenáš pro mě hodně moc. Mám tě ráda. To dítě ale není tvoje!“ vyhrkla a z očí se jí hrnuly slzy.

Zradu jsem nerozdýchal

Nevěřil jsem svým uším. Popadl mě ohromný vztek. „Čí teda je?“ zeptal jsem se. „Čekám ho s Martinem,“ odpověděla tichým hlasem. „Asi měsíc po jeho narozeninách mě pozval na kafe. Řekl mi, že se mu líbím, ale prostě chodím s tebou. Má tě prý hrozně rád a nechce nám nijak komplikovat vztah. Přitom se mi omlouval. Večer se protáhl, dali jsme si panáka, vymklo se nám to z rukou a vyspala jsem se s ním,“ líčila mi a já jen kroutil hlavou. Popadla mě zuřivost. Sdělil jsem jí, aby vypadla okamžitě pryč, že už ji nechci vidět.

Kačka s pláčem odešla a pět minut na to jsem vyrazil za bráchou. Sotva mi otevřel dveře, vrhnul jsem se na něj a zasypal ho vulgaritami. Neměl jsem slitování. Dostal naloženo. Pak jsem mu natvrdo řekl, že s ním končím a práskl jsem dveřmi. O pár měsíců později se Kačce narodila holčička Magdaléna, kterou vychovávají společně. S bráchou ale vůbec nekomunikuju. Nedokážu se s touhle zradou vyrovnat a ani jednomu z nich jsem dodnes neodpustil.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články