Daniela (25): Bratr se mi přiznal, že je gay. Zareagovala jsem jako hlupačka, dodnes si to vyčítám

Daniela (25): Bratr se mi přiznal, že je gay. Zareagovala jsem jako hlupačka, dodnes si to vyčítám
Zdroj: Unsplash

Daniela měla ve svém dvojčeti Davidovi vždy životní oporu. Zbožňovala ho a jen čekala, až si najde fajn ženskou, se kterou se bude moct kamarádit i ona. Když ale David přišel s přiznáním, že si našel muže, Danielina reakce zasadila jejich sourozeneckému vztahu krutou ránu.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 22. 11. 2022 10:00

Celý život mám po boku své dvojče Davida. Je vzdělaný a má krásnou duši. Neumím si představit člověka, kterého na tomto světe obdivuju víc. Přesto jsem mu ublížila natolik, že se mnou už tři měsíce nemluví. A já nevím, jak bych to mohla napravit.

Bratr si připravil přiznání

Musím říct, že mě nikdy nenapadlo, že je David gay. Nebyly tam žádné náznaky, které by mi napověděly, že mi jednou nepředstaví svou budoucí ženu, ale budoucího muže. Neuvažovala jsem nad tím. Myslím, že jsem v lásce velmi otevřená a nikdy jsem nikoho nesoudila.

Před pár měsíci jsme spolu seděli v čínské restauraci, kam chodíme každý týden. Dáváme si hovězí nitky na sucho s rýží, což je takový prapodivný pokrm. Ale porce je tak velká, že se z ní v pohodě najedí dva lidé. David najednou pronesl: Dani, musím ti něco říct."

Neunesla jsem bratrovu orientaci

„Už sis konečně našel ženskou, se kterou můžu chodit na nákupy?" zasmála jsem se. David totiž nikdy o žádné ženě nemluvil, vždy měl jen kamarádky. Pojala jsem přesvědčení, že si zkrátka užívá a nemá potřebu něco takového sdílet se svou sestřičkou. „Proč ženu, sakra? Copak je celý svět o ženskejch?" vyštěkl. No, nějaká by ti neuškodila," rýpala jsem do něj dál a myslela, že se bavíme oba.

„Víš co, ty pořád myslíš akorát na sebe. Pořád jen, abys s někým chodila na nákupy... Nebo mi dohazuješ kamarádky, aby sis s nimi jakože rozuměla. Tak víš co? Našel jsem si chlapa, Danielo, chlapa! Celý život miluju muže. A jediný důvod, proč jsem ti to ještě neřekl, je ten, že jsi naprosto omezená a nedala jsi mi žádnou příležitost!" rozkřičel se. Cože, chlapa? Tak to bys mi snad neudělal, proboha!" vypadlo ze mě.

Mrzí mě, že jsem bratra tak ranila

David se v tu chvíli zvedl od stolu raketovou rychlosti, až se pití vylilo. A beze slova odešel. Zůstala jsem tam sedět jako opařená. Ani mě nešokovala ta informace, že by můj bratr měl domů přivést muže. Ale to, co ze mě vypadlo. A fakt, že měl pravdu. Vždy jsem nad jeho přítelkyní přemýšlela jako nad svou budoucí kamarádkou.

Už je to několik týdnů. David mi pořád nezvedá telefony. Když se potkáme u našich, tak odjíždí a vyhýbá se mi. „Dej mu čas," řekla mi maminka. Jenže já vím, že jsem zareagovala tak, jak jsem zkrátka neměla. A bolí mě, že mu to ublížilo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články