Rebeka (53): Dcera z nás v jednom kuse tahá peníze. Škoda, že není jako její bratr

Rebeka (53): Dcera z nás v jednom kuse tahá peníze. Škoda, že není jako její bratr
Zdroj: Unsplash

Rebeka se stydí za to, jaký vydřiduch vyrostl z jejich dcery Petry. Jen z nich tahá peníze. Bratr Jirka je její pravý opak. O rodiče se stará a chce jim pomáhat. Rebeka neví, kde se při výchově stala chyba, ale dcera jim jen dělá ostudu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 10. 2022 07:00

I když máme s manželem Vladimírem (55) děti dvě, jen jedno nám dělá radost. A to syn Jirka (34), který je zcela samostatný. Dcera Petra (30) je vydřiduch, nic jí není svaté. V jednom kuse z nás tahá peníze.

Děti jsme vychovávali stejně

Nikdo z nich neměl speciální výhody, obě děti prošly stejnou výchovou. I přesto jen jedno je normální a samostatnou jednotkou. Jirka vede plnohodnotný život. Má ženu Marcelku (31), kterou máme moc rádi. Společně vychovávají dvě malé děti. Mají dům, dvě auta a peníze jen tak nerozhazují.

Plně si uvědomují, jak je doba těžká a že je třeba žít skromně a šetřit. Jirka za námi přišel s prosbou o peníze jen jednou. A to v době, kdy se jim rozbilo auto a nutně ho potřebovali opravit. Jakmile peníze našetřili, hned nám je s velikým díky vraceli.

A také se nám snaží pomáhat. Když vidí něco v akci, vezme toho hromadu a doveze i nám. Občas má v práci možnost koupit levnější naftu, tak vezme manželovi plný kanystr. Takový on je! Hodný syn, který myslí i na své rodiče. Škoda, že se to samé nedá říct i o dceři. Ta je jeho přesným opakem.

Dcera z nás tahá jen peníze

Dcera je úplně jiná. Jít s ní jen tak po krámech mě vždycky stojí majlant. Vidí někde nějaké boty a už si připravuje půdu. „Jé, ty jsou ale krásný. Ty by se mi hodily do práce," žadoní. Pak hned doplní: „Škoda, že na ně teď nemám."

A já už vím, o co jde. Jasně, nemusím je koupit, ale kdo to má pak poslouchat. Takže jdu a koupím je. Když k nám přijede s přítelem, který je každý půl rok jiný, nikdy neodjíždí s prázdnou. V létě si nechává napakovat bedýnky s ovocem a zeleninou z naší zahrádky. Vezme si i všechna domácí vejce. A ještě mívá řeči, že jich je málo.

Když se zeptám, co chce k narozeninám, vždycky řekne, že obálku. Ovšem i to, kolik v ní má být. Většinou nejde pod pět tisíc korun. To samé, když má svátek nebo jsou Vánoce. Nikdy nám nic nepřiveze, nekoupí. Jezdí si k nám pro výslužky a peníze. Jenže pak zjistím, že je utratila za kraviny. Převážně za oblečení a kosmetiku.

Doufám, že si dcera jednou natluče nos

Děti nemá a je to vlastně dobře. Neumím si představit, jak se o ně postará, když myslí jen na sebe. Nedávno jsme od ní potřebovali pomoc. Manžel byl po operaci kolene a neměl ho kdo odvézt domů. Jirka byla služebně pryč a Marcelka byla v práci. Zavolala jsem Petře a požádala ji o pomoc. Ta mi však řekla, že je unavená z práce a už se jí nic nechce.

Takže jsem poprosila souseda, aby pro manžela zajel. Za pár dní se Petra ukázala a zase něco chtěla. Už jsem se neudržela a řekla jí, jak mě štve. „Tak pro tátu si nejela, ale dojet si sem pro peníze, na to sílu najdeš?" vyjela jsem na ni. Udělala přesně to, co jsem čekala. Urazila se a odjela. Pár dní bylo ticho, ale pak jí asi zase došly peníze. A tak přijela. Sladká jak bonbonek, dokonce se zmohla na bonboniéru. Štve mě to. Takhle jsme ji nevychovali. Občas si přeji, aby ji život naučil a ona pochopila, jak se má chovat ke svým rodičům.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články