Michal (52): Dcera mi dala nepříjemné ultimátum. Buď bude v mém životě ona, nebo moje nová přítelkyně

Michal (52): Dcera mi dala nepříjemné ultimátum. Buď bude v mém životě ona, nebo moje nová přítelkyně
Zdroj: Unsplash

Pan Michal se před časem rozvedl. Když už se zdálo, že by mohl být znovu šťastný, něco se stalo. Dcera Anna odmítá respektovat jeho novou partnerku Vlaďku. S otcem se vídá jen tehdy, když Vlaďka není doma. Nedávno spor zašel ještě dál. Dcera mu dala ultimátum, které ho velmi ranilo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 10. 2022 13:00

Pár let po rozvodu jsem si našel skvělou ženu. Vlaďka (54) mi ukázala, jaké to je, když se dva lidé milují. Až po čase se vynořil jeden problém. Moje dcera Anna (23) nemůže přijít Vlaďce na jméno.

Pět let po rozvodu jsem si našel novou partnerku

Manželství Monikou bylo jedna veliká pohroma. Jediná dobrá věc, která z něj vzešla, je naše dcera Anna. Kvůli ní jsme se po rozvodu snažili s exmanželkou vycházet, ale myslím, že nám to moc nešlo. Bejvalka si nechala náš byt a já se odstěhoval zpátky k matce, která má rodinný dům.

Anně jsem tam zařídil pokoj, aby měla své soukromí, když ke mně přijde na návštěvu. Dceru jsme si střídali po týdnech. Já si postupně dával svůj život tak nějak dohromady. Začalo se mi zase dařit v práci, ve svém rodišti jsem navázal na stará přátelství a cítil se spokojený.

K úplnému štěstí mi chyběla jen žena. Pořádnou jsem našel až pět let po rozvodu. Vlaďka si mě získala na první dobrou. Její veselá a upovídaná povaha mi nedala spát. Randili jsme spolu jako dva puberťáci a já se postupně zamiloval. Možná jsme to celé vzali hopem, ale už po půl roce se ke mně nastěhovala.

Dcera si nenašla cestu k mé nové přítelkyni

Dceři už bylo dvacet a odstěhovala se ke svému partnerovi. Ke mně občas přišla na víkend nebo jen tak na kávu. Když jsem ty dvě seznamoval, ani na chvíli mě nenapadlo, že by si nemusely rozumět. Jenže jsem se spletl. Už po pár společných večeřích mi dcera řekla, že se jí na Vlaďce něco nezdá.

Vlaďka do mě zase po večerech hustila, abych dceři nedával peníze a přestal ji tolik rozmazlovat. Každou z nich jsem se snažil umlčet jinak. Anně jsem vždycky dával peníze, takže jsem Vlaďce nedovolil, aby mi do toho nějak zasahovala. Annu jsem zase přesvědčoval, že Vlaďka je skvělá ženská a zcela jistě jí brzy přijde na chuť.

Opak je pravdou. I když se vídají vlastně jen párkrát do měsíce, vždycky si vjedou do vlasů. Vlaďka kritizuje Annu za to, jaký život vede. Ta se zase Vlaďce nebojí říct, že mě jen zneužívá a jde po penězích. A já? Já jsem někde uprostřed.

Dcera mi dala ultimátum

Jejich hádky a spory nabraly za poslední dva roky takových rozměrů, že ke mně Anna jezdí jen tehdy, když je Vlaďka na noční směně. Myslel jsem, že se tak dá fungovat, pokud si k sobě nenašly cestu. O tom, co se mezi nimi děje, jsem začal víc přemýšlet po oslavě mých narozenin. Pohádaly se na ní tak, že dcera odjela hodně naštvaná.

Později mi oznámila, že dokud u mě Vlaďka bydlí, nebude mě navštěvovat. Dost mě to vzalo. Já totiž na své partnerce neshledávám žádnou vadu. Mám ji vážně moc rád a dokonce zamýšlím, že bych ji požádal o ruku. Je mi jasné, že to Anna nepřijme a bojím se, s jakým dalším ultimátem přijde. Říkám si ale, že je dospělá a měla by mě respektovat. Nechci si odpírat štěstí jenom proto, že se dceři nelíbí moje přítelkyně. Na druhou stranu si říkám, co když dceru už nikdy neuvidím? Netuším, co mám dělat. Jsem ten uprostřed a jak se cítím, to asi nikoho nezajímá...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články