Theo (36): Prostořeká dcera mé přítelkyně mi opravdu zavařila, teď mám co žehlit

Theo (36): Prostořeká dcera mé přítelkyně mi opravdu zavařila, teď mám co žehlit
Zdroj: Pexels

Děti jsou prostě velmi upřímné a na rovinu řeknou, co si myslí. A ani o tom dvakrát nepřemýšlejí. Theo se teď musel poprat s takovou situací a nezvládl to úplně nejlépe. Jak to všechno vyřeší?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 09. 2022 13:00

Už tři roky chodím s Terezou (33). Je to super ženská, kterou mám opravdu moc rád. Jsem za ni vděčný. Mám pocit, jako by mi spadla přímo z nebe. Tereza má osmiletou dceru Emičku. A ta mi nedávno pořádně zavařila.

Přítelkyně mé dcery je až brutálně upřímná

Emičku beru skoro jako vlastní. Poznal jsem ji, když jí bylo pět let. Hned si mě dokázala omotat kolem prstu. Je to učiněná princezna, která okamžitě řekne, co si myslí. A tím pádem je až brutálně upřímná. Když jsme se poprvé potkali, ihned mi řekla, že mám velký nos, divné uši a že se jí vůbec nelíbím. Taková prostořeká byla už v pěti a nezměnila se dodnes.

S Terezou a Emičkou bydlíme spolu dva roky a myslím to s oběma velmi vážně. Nejsem typ, co by se hned vrhal do ženění a zakládání vlastní rodiny. Zatím jsem opravdu spokojený. Emička je navíc už velká holka a nedokážu si představit, že bychom se teď měli starat o novorozence.

Pěkně mi zavařila

Emičce ale naše rodinné uspořádání nevyhovuje, a tak to vzala do vlastních rukou. Minulý týden jsme večer seděli u televize a na něco se dívali. Emička začala povídat, jak byla její kamarádka ze školy o víkendu na svatbě. „Bylo to moc krásné a nevěsta vypadala jako princezna z pohádky. Já bych taky chtěla jít na nějakou svatbu, ještě jsem na žádné nebyla. Theo, kdy požádáš maminku o ruku? Chtěla bych jít na vaši svatbu,“ otočila se na mě.

„V nejbližší době se k tomu nechystám,“ řekl jsem bez rozmýšlení. Nějak jsem nedával pozor, byl jsem zakoukaný do televize. Proto mi to uklouzlo. A hned, jak jsem to dořekl, jsem si uvědomil, co jsem způsobil. Začal jsem tedy celou situaci žehlit. „Ale nikdy nevíš, třeba k tomu dojde,“ vykoktal jsem, jenže už to nešlo zachránit.

Teď musím svou přítelkyni požádat o ruku

„Víš Emičko, Theo vůbec neplánuje, že by si mě kdy vzal,“ řekla Tereza naštvaně a odešla z obýváku. To jsem si to pěkně zavařil. Kdybych dával pozor na to, co Emička říká, mohl jsem to ještě nějak uhrát. Teď je to ale v tahu. Tereza od té doby se mnou nemluví a já nevím, jak celou situaci vyžehlit.

Bojím se, že jediné, co mi zbývá, je jít do zlatnictví a koupit prsten. A požádat Terezu o ruku. Protože o ni opravdu nechci přijít.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články