Martina (43): Dcera si nesedla s mým novým partnerem. Musím si vybrat, komu dám přednost

Martina (43): Dcera si nesedla s mým novým partnerem. Musím si vybrat, komu dám přednost
Zdroj: Freepik

I když je Martina dvakrát rozvedená, pořád věří na lásku. Tu našla v Lubošovi. Věřila, že to tentokrát vyjde. Možná by se to i povedlo, nebýt její dcery Venduly. Té Luboš nesedl a chce, aby se s ním Martina rozešla.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 07. 2022 10:00

To, že život není pohádka, vím už dávno. Mám za sebou dva rozvody. Teď jsem konečně našla skvělou partii, ale jak se zdá, asi to zase nevyjde. Moje dcera Vendula (14) si s Lubošem (48) nesedla. A já si musím vybrat, komu dám přednost.

Mám za sebou dva rozvody

S prvním exmanželem Matějem jsme se rozvedli, když bylo dceři pět let. Snažili jsme se, aby šrámy z rozpadu rodiny byly minimální. Jak ale chcete pětileté holčičce vysvětlit, že maminka a tatínek už se nemají rádi? Vše musel uklidnit čas a snaha nás dvou vycházet spolu. S exmanželem jsme byli bez partnerů celkem tři roky.

Evidentně každý potřeboval čas pro sebe. Mým druhým manželem se stal Tomáš (45). Je pravdou, že jsme to vzali hopem a prstýnek jsem navlékala po dvouleté známosti. Věřila jsem ale, že to byla trefa do černého. Vendula si s ním skvěle rozuměla. Po čase dokonce víc než s vlastním otcem.

Po dalších pěti letech jsem ale zjistila, že to s Tomášem byl jeden velký omyl. Názorově jsme se rozcházeli a já tím trpěla. Vydržela jsem ve vztahu jenom proto, že Vendy měla pocit, že jsme rodina. Nakonec jsem to ale vzdala a podruhé se rozvedla. Dcera mi to měla velmi dlouho za zlé. Tomáše měla vážně ráda.

Dcera se mi začala mstít

Stýkala se jak se svým otcem, tak s Tomášem. I když jsem z toho nebyla nadšená, kontakt s Tomem jsem jí nezakazovala. Když už se zdálo, že se na mě přestala zlobit, řekla jsem jí, že už se nějaký čas vídám s dalším mužem. Luboš má ve střídavé péči čtrnáctiletou Natálii. Myslela jsem si, že by si ty dvě mohly rozumět.

Vendula zprvu na Luboše názor neměla. Tiše mi ho tolerovala. Já jsem posouvala hranice, až jsem ho k nám jednoho dne nastěhovala. Jednou za týden u nás byla i jeho dcera. A nastaly problémy. Vendula začala na Luboše útočit. U stolu ho urážela, že mu smrdí nohy, nebo mu kladla otázky, proč má umělé zuby.

Ale jakým tónem?!? Bylo evidentní, že ho chce ztrapnit. Když se k tomu přidaly i naschvály, musela jsem zasáhnout. „Proč jsi na něj taková? Nenapadlo tě, že ho mám ráda?" vystartovala jsem na ni. „Ale já ho nemám ráda. Vůbec se k tobě nehodí. A Natálie? To je nafouká káča, která si o sobě myslí bůh ví co," zahlásila.

Kdy vztah neukončím, dcera odejde

I když jsem Vendy požádala, aby se chovala slušně, neposlouchá mě. Když jí má Luboš někde vyzvednout, ani na něj nepočká. Neuvaří mu čaj a když jo, tak do něj plivne. Došlo to tak daleko, že mi položila na stůl návrh. „Pokud tady Luboš zůstane, chci jít k tátovi nebo k Tomášovi. Já ho prostě nesnesu," vyřkla jednoho dne.

„Nic ti neudělal. Jen se mi mstíš za rozchod s Tomášem," řekla jsem, co si o tom myslím. Vzhledem k tomu, že na to nereagovala, asi jsem se trefila. Mám Luboše vážně ráda, ale nemohu mu dát přednost před vlastním dítětem. Pokud mi to dělá Vendy jen z trucu, budu svého rozhodnutí litovat. Nechci vidět Lubošův výraz, až mu řeknu důvod rozchodu. Až se dozví, že se řídím rozkazem náctileté holky. Škoda, zrovna jsem byla tak zamilovaná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články