Marika (29): Přítel dává přede mnou přednost kamarádům. Doufám, že za tím není něco víc

Marika (29): Přítel dává přede mnou přednost kamarádům. Doufám, že za tím není něco víc
Zdroj: Freepik

Marika už jeden ošklivý rozchod zažila. Její bývalý přítel dával přednost kamarádům. Doufala, že Ota bude jiný. Dlouho to vypadalo nadějně. Poslední měsíce ale Marika zažívá něco, co už důvěrně zná.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 09. 2021 13:00

Buď jsem divná já, nebo mám smůlu na chlapy. Můj předchozí vztah nevydržel kvůli tomu, že přítel dával přednost svým kamarádům. Nevydržela jsem to a dala mu nůž na krk. Vybral si sám, takže se konal rozchod. Nyní mám dva roky přítele a máme před svatbou. Ota se ale začal chovat stejně jako můj bývalý.

S přítelem se zdálo vše v pořádku

S expřítelem mě nebavilo to věčné čekání. Když šel s kamarády do hospody, nikdy se domů nevrátil v domluvený čas. Jakmile jsme jeli na dovolenou, čirou náhodou se tam objevila ta jeho banda kámošů. Když už to na mě bylo moc, řekla jsem mu, že si musí vybrat. Nečekala jsem, že mě jen tak opustí a raději půjde za svým stádem.

Rozchod jsem rozdýchávala rok. Když se objevil Ota (34), něco mi říkalo, že s ním by to mohlo vyjít. Cítila jsem, jak mi utíká čas. Kdysi dávno jsem si myslela, že v tomto věku už budu mít děti. Takže jsem ubrala ze svých nároků na partnera. Oťas se jevil jako pohodář, kterého jen tak něco nerozhodí.

Naše začátky byly krásné, ale po svých zkušenostech jsem věděla, že to nebude trvat věčně. Kupodivu to tak ale bylo ještě donedávna. Po roce jsme spolu začali bydlet. Po dalším roce mě dokonce požádal o ruku. Já řekla ano, jak jinak. Jeho kamarádi se zdáli být také vcelku v pohodě, někteří už dokonce měli rodinu.

Jen co skončil lockdown, věci se změnily

Jenže máme těsně před svatbou a já zažívám jakési déjà vu. Oťas má sice jen dva nejlepší kamarády, zato na ně nedá dopustit. Jen co skončil lockdown, začali spolu jezdit na výlety. Do hospody chodí skoro obden.

Ze začátku jsem to chápala. Teď už je toho na mě nějak moc. Před měsícem jsme byli na výletě. Našli jsme tam krásný penzion a já vyslovila přání, abychom tam před svatbou ještě zajeli. To místo bylo prostě úžasné! Přítel se tvářil, že to nebude problém.

Sotva jsme se vrátili domů, hned šli kluci na pivo. Oťas jim vyprávěl o našem plánu. Kamarád Radek neváhal, zavolal do penzionu a udělal tam rezervaci pro ně tři. Myslela jsem, že puknu vzteky. Kluci se ani nestydí Otovi zavolat ve dvě ráno, že zůstali viset někde na silnici. Samozřejmě opilí pod obraz. Nevadí jim, že přítel vstává v pět do práce. A on? Sedne do auta a jede pro ně. Když mu říkám, aby si zavolali taxi, opáčí: ,,Jsou to kamarádi, dělám to pro ně rád.“

Napadlo mě, jestli mezi nimi není něco víc

Nejvíc mě asi štve, že jsem na přípravu svatby úplně sama. Já vím, že chlapi na to nejsou. Mně by ale stačilo, kdyby Ota občas někde něco vyzvedl. Nebo udělal seznam hostů. Celé to nechává na mně a raději se jede bavit s těma dvěma. Do toho jsem pojala jisté podezření. Když mi posílal fotky z jedné akce, kam spolu jeli, byli na nich polonazí.

Důkladně jsem si obrázky prohlížela. Měli na sobě jen slipy a byli dost opilí. Už kdysi dávno mě napadlo, jestli spolu nemají i něco víc. Na ty jejich akce totiž nikdy nesmí žádná žena. Na víc se ho raději neptám, protože nevím, co by se mnou udělala pravda. Doufám, že až se vezmeme, bude lepším manželem, než je teď přítelem.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články