Soňa (26): Můj přítel je dost lehkovážný člověk. Měla jsem strach, jaký z něj bude otec

Soňa (26): Můj přítel je dost lehkovážný člověk. Měla jsem strach, jaký z něj bude otec
Zdroj: Freepik

Soňa otěhotněla během roční známosti s lehkovážným Mirkem. I když měla obavy, že on vztah nebere vážně, dítě si nechala. Mirek nakonec předčil všechna její očekávání. Stal se z něj zodpovědný partner a milující tatínek.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 07. 2022 10:00

Byli jsme s Mirkem (24) spolu teprve rok, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Bála jsem se, jaký otec z něj vlastně bude. Ve vztahu se totiž jevil jako lehkovážný člověk bez špetky disciplíny. Bála jsem se zbytečně. Mirek zvládá roli tatínka na výbornou.

Po roce vztahu jsem zjistila, že jsem těhotná

Už jenom to, že jsme se s Mirkem dali dohromady na diskotéce, ve mně nebudilo dojem vážného vztahu. Poprvé jsme spolu spali na zadních sedačkách jeho auta. Vlastně si z prvního milování příliš nepamatuji. Bylo pro mě překvapením, když se mi za pár dní ozval a pozval mě na rande. Já si myslela, že půjde o úlet na jednu noc.

Je fakt, že se každé naše rande odehrávalo někde v hospodě nebo na barové stoličce. Oba jsme se rádi napili. Mirek se mi jako chlap velmi líbil, ale nepůsobil na mě příliš spolehlivě. Když se mu nechtělo jít do práce, tak si vymyslel nemoc a celý den byl doma. Občas přišel na naši schůzku pozdě. Jindy dorazil značně opilý.

Řekla jsem si, že půjde o krátkou známost a nedovolila si pustit city naplno. S Mirkem jsem se scházela další rok, než jsem zjistila, že jsem v jiném stavu. Většina žen se při takovém zjištění raduje, ale já zpanikařila. Prvotní myšlenky mě dokonce naváděly k potratu. Nakonec mi to přišlo nefér a Mirkovi jsem to řekla.

Přítel se začal chovat zodpovědně

„Já budu táta? To je milá zpráva," radoval se. Už tím mě docela dost překvapil. Tak to se teď hodně věcí změní," začal. Musíme se k sobě nastěhovat a vytvořit rodinné zázemí," plánoval a já se nestačila divit. Když jsem byla ve třetím měsíci, už jsme sdíleli jednu domácnost. Mirek byl velmi starostlivý a zajímal se o to, jak mi je.

Najednou jeho život nabíral na disciplíně a zodpovědnosti. I když jsem z toho měla radost, vnitřní hlas mi našeptával, že to nebude trvat věčně. Poslední měsíc mého těhotenství byl vskutku náročný. Obrovské břicho mi znemožňovalo pohyb. Mirek převzal celou domácnost a fungoval za dva. Můj vnitřní hlas utichal.

Dokonce byl se mnou u porodu a držel mě celou dobu za ruku. Jakmile držel v náručí naší malou Lauru, v jeho očích jsem viděla lásku. Měla jsem strach, co se bude dít po návratu z porodnice. Pořád jsem si říkala, že Mirkovi dojde, jakou chybu udělal, když zůstal. A bude chtít odejít. Opět jsem se mýlila. Mirek byl od prvního dne tím nejlepším tatínkem, jakého si mohla dcera přát.

Přítel předčil veškerá moje očekávání

První týdny po porodu jsem měla bolesti a Mirek byl ten, kdo v noci k malé vstával. Krmil ji umělým mlíčkem a přebaloval. Byla jsem jeho chováním dojatá. Dodnes se nic nezměnilo. Lauře je rok a jsme na ni dva. Mirkův život se změnil o sto osmdesát stupňů. Hospody jsou pro něj pasé. Čas tráví s rodinou.

Už byl s dcerou dokonce na jeden víkend u svých rodičů. Žasnu, jak moc mu narození dítěte prospělo. Stal se z něj lepší člověk. Letos v srpnu se budeme brát. Stydím se za to, jak moc jsem Mirka podcenila. Předčil všechna moje očekávání.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články