Jan (60): Dcera si našla partnera v mém věku. Je aktivní a vypadá mladě, kvůli si němu přijdu jako nemožný stařík

Jan (60): Dcera si našla partnera v mém věku. Je aktivní a vypadá mladě, kvůli si němu přijdu jako nemožný stařík
Zdroj: Freepik

Pan Jan se ocitl v nepříjemné situaci. Jeho dcera Marie si našla muže, který je stejně starý jako on. S tím rozdílem, že Richard je i v šedesáti letech aktivní člověk. Sportuje, chodí za kulturou a je jeho pravý opak. Marie začala ty dva srovnávat, což ho štve ze všeho nejvíc.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 10. 2022 13:00

Moje dcera Marie (30) si našla muže, který je stejně starý jako já. Nechtěl jsem dávat najevo, že se mi to nelíbí, protože se zdá, že je zamilovaná. Řeším jiný problém. Přistihl jsem se, že na Richarda (60) žárlím. Je ve formě, má přehled a na svůj věk vlastně vůbec nevypadá.

Dcera si konečně našla muže

Marie si pro nás už jednou připravila veliké překvapení. Domů přivedla Asiata. Pro mě to bylo pořádný oříšek. Nejenomže jsem mu nerozuměl, ale já se hlavně styděl za to, že je cizinec. Díky bohu, že jejich láska trvala jen dva roky. Když se rozešli, vydychnul jsem si.

Ovšem ne na dlouho. Marie byla několik let sama. Je to ten typ akčního člověka. V jednom kuse cestovala a zkoušela nové věci. Chvíli žila v Anglii, pak se stěhovala do Španělska, kde sbírala ovoce a žila v chatrči. Pořád jsme si s manželkou říkali, kdy se ta holka usadí a založí rodinu.

Před třemi lety se vrátila domů se slovy, že už tady zůstane. Našla si zaměstnání, zajistila bydlení a zdálo se, že povede normální život. Byli jsme rádi, že ji máme zase blízko sebe. Dokonce si po čase našla muže, o kterém v jednom kuse mluvila.

Dceřin partner je starý jako já

„Richard je tak moudrý. Tati, musíš ho poznat, bude se ti líbit," básnila. Po půl roce jejich vztahu došlo skutečně na rodinné setkání. I když jsme se na něj dost vyptávali, pár věci nám unikalo. Třeba to, kolik Richardovi vlastně je. Marie vždycky řekla, že už si něco zažil. Byl jsem zvědavý, kdo je ten muž, který mé holčičce zamotal hlavu.

Setkali jsme se v noblesní restauraci. Byli jsme s manželkou Lídou (56) jako na trní, kdo přijde. Marie přišla a držela se za ruku s mužem, kterému bych na první pohled odhadoval maximálně 50 let. Musím říct, že první dojem byl víc než dobrý. Richard měl vychování. Strávili jsme spolu příjemný večer. Jen mi v hlavě leželo, kolik mu tedy je.

Jeho jsem se ptát nechtěl, přišlo mi to nezdvořilé. Druhý den jsem se stavil za Marií, abych se jí na to zeptal. Když mi řekla, že je stejně starý jako já, dostalo mě to. „A ty si myslíš, že vám to vydrží? Je starší o 30 let," neodpustil jsem si to. „Mám ho moc ráda. Konečně jsem našla někoho, kdo se ke mně náramně hodí. Na věku nezáleží," pronesla klidně.

Dcera nás pořád srovnává

Chtěli jsme Richarda víc poznat, a tak jsme čas od času naplánovali společná setkání. Musím uznat, že ten muž má styl. Vlastní menší firmu, která mu dobře šlape. Je to pořád aktivní sportovec a rád vyráží za kulturou. Podle všeho s přehledem drží s naší dcerou krok. Až jsem se přistihl při myšlence, že na něj žárlím.

Jsme stejně staří, ale já jsem na zcela jiné úrovni. Už se vidím v důchodu s papučema na nohách. S manželkou nikam nechodíme, nejraději jsme doma. Svým způsobem mě ten chlap začal štvát. Žárlím na něj. A co je horší, Maruška nás začala srovnávat. Pořád do mě tepe, že bych se měl hýbat a něčemu věnovat. „Podívej se na Ríšu," předhazuje mi ho. A to je vlastně ten jediný důvod, proč ho nemám rád. Richard ale mou dceru miluje a má s ní jen ty nejlepší úmysly. Takže já se budu muset obrnit, nebo začít se sebou něco dělat, protože se od něj nemohu nechat zahanbit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články