Vašek (65): Manželka si v důchodu našla koníčka, který mě děsí. Dostáváme se kvůli němu do stále větších problémů

Vašek (65): Manželka si v důchodu našla koníčka, který mě děsí. Dostáváme se kvůli němu do stále větších problémů
Zdroj: Freepik

Venda se snad poprvé v životě stydí za manželku. Ta si po odchodu do důchodu našla zábavu v podobě výkladu karet. Věří, že má pro to nadání. Ze začátku to vypadalo jako nevinná hra, pak přišly první stížnosti.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 10. 2021 16:00

Manželka Ludmila (63) si vždycky myslela, že má nějaké zvláštní schopnosti. Věřila na znamení a osud. Když se před časem začala věnovat výkladu karet, mohl jsem tušit, že to nebude jen tak. Teď se považuje za guru a motá lidem hlavy.

Manželka našla na půdě tarotové karty

Já osobně tomu, čemu se Ludmila věnuje, nerozumím. To, že jsme měli doma tarotové karty, jsem netušil. Stejně jako to, jak se z nich dá číst. Ludmila se po odchodu do důchodu začala nudit, a tak hledala způsob, jak se zabavit. Ze začátku hlavně uklízela. Vycídila nám skříně, přetřídila oblečení, a pak se vrhla na půdu.

Tam našla poklady ze svých mladých let. Různé duchařské knížky, kadilo a v neposlední řadě tarotové karty. Nadšeně je vykládala na stůl a po mně žádala aktivitu. ,,Zeptej se na něco z budoucnosti, Vendo, dám ti odpověď,“ vybízela mě. ,,Vyhrajeme ve sportce?“ dělal jsem si z toho srandu. ,,Ha ha, vtipné. Nevíš, o co přicházíš,“ odbyla mě manželka a odnesla si karty k sousedce.

Dveře rozrazila za další dvě hodiny. ,,Vendo! Vendo!“ volala na mě. ,,Já budu vykládat karty! Mám pro to nadání. Vyložila jsem karty Stáně zespoda a všechno sedí,“ vyprávěla rozrušeně.

Její výklady nám dělají problémy

,,Ty tomu věříš? Vždyť je to nesmysl. Jak by karty mohly něco vědět, prosím tě,“ snažil jsem se ženu uzemnit. Ona si ale jela svou. Každý den obešla kamarádky, kterým nabízela svoje služby. Ženské jí to baštily a začaly se na její výklady soustředit. Po čase si Ludmila vytvořila okruh lidí, kteří někdy dokonce jezdili i k nám domů.

Ludmila za to peníze nechtěla. Věřila totiž, že to, co dělá, je něco, za co se penězi ani platit nedá. Občas jí někdo něco přinesl jako vřelé díky za to, že mu pomáhá. Já si o tom myslel svoje. Zakázat jí to nešlo, takže jsem celé té šarádě tiše přihlížel. Ludmile ale začalo postupně téct do bot. Její výklady často nevycházely a lidé se začali bouřit.

Když k nám poprvé přišel manžel jedné z těch žen, která se k výkladům upnula, dostal jsem strach. Byl to vazoun, který si stěžoval, že Ludmila jeho ženě nakecala nějaké bludy. Ty samozřejmě nevyšly, a tak si přišel stěžovat k nám. Ludmila se tomu nedokázala postavit a nechala mě, abych to za ni vyřešil.

Takhle jsem se za manželku ještě nikdy nestyděl

Postupně se o manželce nesly drby, že je stará bláznivá lhářka. Neposlouchalo se to hezky, kór když bydlíme na menší vsi, kde se všichni známe. Chlapi v hospodě se mi smějí, že mám doma čarodějnici. Prosil jsem Ludmilu, aby s tím přestala, protože si z nás kvůli tomu všichni utahují.

Ta o tom ale nechce ani slyšet. Stále věří, že nám karty řídí život. Vůbec jí nevadí, že si na nás lidé ukazují prstem a nechtějí s námi mít nic společného. Teď chodí k nějaké ,,profesionálce“ a hodlá si z toho udělat obživu. Nikdy jsem se za ni nestyděl tak, jako poslední měsíce. Tajně doufám, že ji to přejde stejně rychle, jako ji to chytlo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články