Michaela (35): Vím, že je manžel chorobný lhář. To, co udělal posledně, ale překračuje všechny meze

Michaela (35): Vím, že je manžel chorobný lhář. To, co udělal posledně, ale překračuje všechny meze
Zdroj: Freepik

Když si Míša brala Daniela, myslela si, že ho dobře zná. O to víc ji zaskočilo, když se z něj vyklubal patologický lhář. Míša jeho chování dlouho jakžtakž tolerovala, jenže pak provedl něco, co se odpustit nedá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 03. 2021 11:01

S Danielem jsme už deset let. Z toho osm let manželé. Nikdy jsem nepochybovala o tom, že se na něho mohu spolehnout. Dnes mám nicméně pocit, že se z něj zblázním.

Dušoval se, že účet zaplatil

Když to vezmu zpětně, jeho lhaní začalo tak dva roky po svatbě. Nejprve to byly maličkosti. Měl někde něco vyzvednout nebo někam zavolat, ale vždycky se z toho nějak vymluvil a já jsem nepoznala, že mi lže. Navíc sama nejsem dokonalá. Také někdy něco zapomenu nebo nestihnu. Jenže s ním to bylo jiné.

Je to tak rok, co mi došlo, že je někde chyba. Máme spolu dvouletou dceru Janičku. Kvůli ní jsem schopna skousnout ledacos. Kdy mi ale bouchly saze, bylo, když měl Daniel zaplatit elektřinu. Dušoval se, že ji platil. Proto jsem nechápala, proč nás jednoho dne bez milosti odpojili. Volala jsem rozladěná do firmy, kde mi řekli, že jim žádná platba nedorazila.

Když jsem chtěla po manželovi doklad o odeslané platbě, abych jim ho omlátila o hlavu, žádný neměl. „Já jsem na to zapomněl, nezlob se, hned to zaplatím,“ kál se. Svoji chybu sice napravil, ale za čas se mu to stalo znovu. Co měsíc jsme byli pár dní bez elektřiny. Ani nedokázal říct: „Jsem vůl, je to moje vina. Dám si na to pozor.“ Raději pokaždé lhal.

Začal o nás vyprávět nesmysly

Nejhorší je, že začal lhát i našim známým. Vymýšlel si, že ho doma biju a nedávám mu najíst. Když mi to kamarádka Maruška vyprávěla na ulici, nevěřila jsem vlastním uším. „Nebuď na něj tak ostrá, vždyť je to hodný chlap,“ řekla tehdy. „Já mu ale nic nedělám. Vymýšlí si,“ oponovala jsem. Doma jsem se ptala manžela a ten to smetl pod stůl, že nic takového neřekl.

Po jedné rodinné oslavě jsem se od matky dozvěděla, co jí Daniel nakukal. „To jsi měla říct, že nemáte na placení účtů, pomohli bychom ti s tátou,“ řekla smutně mamka. Já jsem už přesně věděla, odkud vítr vane. Daniel to doma opět celé popřel. „Proč bych to tvé matce říkal, když to není pravda?“ ohradil se.

Protože jsi lhář. Lžeš, kudy chodíš. Děláš mi všude jen ostudu. Už toho nech!“ křičela jsem na něj. To nejhorší ale mělo teprve přijít. I když máme každý svůj účet, založili jsme ještě jeden společný. Takzvaný spořící, kam každý měsíc posíláme pár tisícovek. Šetřili jsme na zálohu na koupi pozemku, na kterém máme v plánu postavit dům.

Dala jsem mu nůž na krk

Když přišel čas, kdy se měla záloha zaplatit, Daniel mi chtěl dokázat, že není k ničemu a celou transakci zařídí. Když se dlouho nic nedělo, začala jsem zjišťovat, proč nám platbu nikdo nepotvrdil. Opět jsem potupně psala a nakonec i volala do stavební firmy. Tam se na mě obořili, že jsme prošvihli termín splatnosti a máme pár dní na úhradu.

Nechala jsem si to poslat i na e-mail, protože mě hned napadlo, kde je problém. Večer jsem na manžela uhodila. „Platil jsi tu zálohu na pozemek?“ otázala jsem se. „Jasně, už minulý týden,“ řekl muž. „Lžeš! Už zase lžeš! Volala jsem tam! Kde jsou ty peníze?“ řvala jsem na něj jak smyslů zbavená. Teď se podržte. On je všechny prosázel! Nemít dítě, už jsem pryč. Teď má nůž na krku. Buď se půjde léčit, nebo mu udělám ze života peklo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články