Světlana (49): Propadla jsem plastikám, abych byla krásná. Manžel teď se mnou nechce nic mít

Světlana (49): Propadla jsem plastikám, abych byla krásná. Manžel teď se mnou nechce nic mít
Zdroj: Freepik

Světlanu zlákal svět plastické chirurgie. Chtěla vypadat lépe a cítit se žádoucí. Její proměna se bohužel trochu zvrtla a jediný člověk, na kterém jí záleží, její vylepšené já nepřijal tak, jak si představovala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 19. 03. 2021 11:30

Byla jsem odjakživa perfekcionistka. Týkalo se to jak mého osobního života, tak i vzhledu. Vyjít ven bez make-upu pro mě bylo nepředstavitelné. Líčila jsem se, i když jsem šla vyhodit odpadky. Začala jsem být svým vzhledem posedlá.

Stárnutí na mně bylo vidět

Když se můj věk přehoupl hodně přes čtyřicítku, začínalo na mně být stárnutí hodně vidět. Byla to pro mě rána. Chtěla jsem vypadat mladá. Vím, jak absurdně to zní, ale stárnutí jsem nesla velice těžce. Vrásek a popraskaných žilek na obličeji jsem se nemohla zbavit.

Krémy proti stárnutí jsem používala denně. Kdybych si zpětně spočítala, kolik jsem za všechnu kosmetiku utratila, byla by to šílená částka. Já jsem si ale nemohla pomoci. Vzhled se pro mě stal vším.

Rozhodla jsem se jít na vyhlazení vrásek

Když jsem se kamarádkám svěřila s problémy týkajícími se mého stárnutí, snažily se mi všemožně pomoci. Nejdřív mě konejšily a poukazovaly na to, že ony také nemládnou, ale to jsem slyšet nechtěla. Až Monika přišla s konkrétním návrhem. Poradila mi, ať zkusím odborné vyhlazení vrásek. Nápadem jsem byla nadšená a hned jsem se na to objednala.

S výsledkem jsem byla spokojená. Tak jsem si přesně přála vypadat. Bez vrásek a o několik let mladší. Tím ale začala dlouhá série zákroků. Postupně se moje závislost na estetické medicíně prohlubovala. Chtěla jsem vypadat jako dřív. Chodila jsem pravidelně na vyhlazení vrásek, ale chtěla jsem zakusit i jiné zákroky. Nakonec jsem si nechala vymodelovat nos a zvětšit prsa. Konečně jsem byla sama se sebou spokojená.

Manželovi se změna nelíbí

To se nicméně nedalo říct o mém manželovi. Začátky mých proměn bral nejprve v klidu, ale čím víc jsem do toho dávala peněz a čím častěji jsem zákroky podstupovala, tím víc se mračil. Po zvětšení prsou a modelaci nosu se mě začal stranit. Přestali jsme spolu komunikovat a bylo mi jasné, že v našem vztahu je něco špatně.

Proto jsem se ho zeptala, co mu vadí. Jeho odpověď mě zaskočila. „Už nejsi tou ženou, kterou jsem si bral. Vypadáš jako barbie, ne jako normální živá bytost. Přeji si, abys s těmi zákroky nezačala,“ řekl mi. A mně došlo, že jsem se ani jednou nezeptala na jeho názor. Nevím, co s naším vztahem bude dál. Buď se manžel s mými změnami naučí žít, nebo ne, ale já už to vrátit nemohu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články