Jak se doma nezbláznit? Zkuste 3 aktivity, kterým roste popularita!

Jak se doma nezbláznit? Zkuste 3 aktivity, kterým roste popularita!

Už vás to doma ani trochu nebaví? A co takhle se pustit do domácího tvoření, které jste ještě nikdy předtím nezkoušely? Vše si jednoduše objednáte online až do bytu, takže se do nových DIY projektů můžete pustit už za pár dnů. Malování podle čísel, vyšívání i domácí výroba svíček zabaví děti, dospělé i celé rodiny.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 12. 03. 2021 15:16

Na jednu stranu se zdá být izolace neúnosná. Na druhou stranu je ale „darovaný čas“ šancí, jak se naučit něco nového, sblížit se se členy domácnosti, nebo jen tak pro radost rozvíjet vlastní schopnosti. Naučili jste se relaxovat aktivně? Nebo svůj volný čas trávíte u televize? Přinášíme vám tipy na umělecké domácí aktivity, které vás zabaví, a zároveň s sebou přináší jak aktivní odpočinek, tak praktický výsledek, který vám ozdobí domácnost.

1) Malování podle čísel

Malování pro vás není to pravé ořechové, protože zkrátka nejste žádní malíři? S malováním podle čísel je opak pravdou. Umělec se totiž s jednoduchým systémem stává úplně z každého. Znáte princip omalovánek? Malování podle čísel je podobné. Jen kromě vybarvování podle předlohy, vybarvujete prázdný očíslovaný motiv, a to opravdovými akrylovými barvami.

Honkee

Zvolit si můžete buď hotovou šablonu, nebo si nechte zhotovit vlastní předlohu třeba z fotografie z dovolené. Po vybarvení všech políček barvami s očíslovanými vznikne dokonalý obraz, u kterého budete možná sami přemítat, jak jste něco takového vůbec dokázali.

Malování podle čísel je návykovou záležitostí: Motivy na plátně jen hrají barvami a hodiny utíkají jako splašené. Tahle aktivita vás přiměje soustředit se na přítomnost a jako zázrakem se uvolnit téměř okamžitě, jakmile se váš štětec ponoří do prvního kalíšku s barvou. Není proto překvapením, že v dnešních „lockdownových časech“ zaznamenává tato kreativní hračka raketový nárůst v oblíbenosti.

2) Staré dobré vyšívání

S potřebou vyrobit si co nejrychleji alespoň látkové roušky, se v minulém roce zvedla vlna domácího šití, která pokračuje i v období, kdy lidé musí trávit velkou část času zavření doma. Už máte hotovou výbavu nového oblečení? Tak se můžete pustit třeba do vyšívání jen tak pro radost, které se po delší době etabluje na zábavnou domácí aktivitu.

Díky speciálním sadám na vyšívání, které už obsahují dřevěný rám s předšitým motivem, nebo tkaninu s předlohou, se do vyšívání můžete pustit hned bez jakýchkoliv hlubších znalostí. Součástí sad bývá totiž i podrobný návod, jak předlohu nitkami dokonale vyplnit. V sadě najdete potřebné jehly a barevné příze, které jsou speciálně sladěné s barvami vybraného obrázku.

3) Domácí výroba svíček

A co takhle zařídit si útulný a voňavý domov pomocí podomácku vyrobených dekoračních svíček? Nepotřebujete studovat dlouhé hodiny teorie, přicházet na nejlepší kombinace aditiv, ani si sami zajišťovat komponenty. Domácí výroba svíček je jednodušší, než se může zdát, a to opět díky hotovým sadám, které už obsahují vše potřebné.

Na internetu snadno seženete všechny varianty setů. Většinou v nich najdete to nejdůležitější pro začátek, jako je vosk, knoty a ozdobné kontejnery na hotové svíčky. Součástí může být ale i rozšířený sortiment – třeba nádoby pro rozpuštění vosku, vonné esence a jiné vychytávky.

Všechny zmíněné aktivity jsou nejen skvělou kutilskou náplní času, ale jejich výsledky představují i krásné dárky pro vaše nejbližší. Máte teď času nazbyt? Připravte si dopředu dárky k narozeninám a svátkům třeba na rok dopředu!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články