Aleš (38): Žena mě začíná děsit kvůli hodinám. Zaseknou se, něco se stane a pak zase jdou

Aleš (38): Žena mě začíná děsit kvůli hodinám. Zaseknou se, něco se stane a pak zase jdou

U Aleše doma se děje něco zvláštního, tedy alespoň podle jeho ženy Jany. Ta je přesvědčená, že je jejich hodiny varují před nebezpečím pokaždé, když se zaseknou. Co se u nich doma děje?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 14. 01. 2021 11:30

Stál jsem zrovna na štaflích v koupelně a seškrabával jsem omítku ze stropu, když za mnou přišla manželka, jestli máme baterky do hodin. Tak jsem se jí lekl, že jsem ošklivě spadl a zlomil jsem si ruku.

Bolelo to jako čert

Byla to hrozná bolest a okamžitě jsme jeli do nemocnice. Trochu jsem Janě vyčítal, že kdyby na mě nevybafla, nemuselo se to stát, ale vím, že to neudělala schválně. Jak jsme dorazili domů, chtěla po mně, abych našel ty baterky, ale já si všiml, že hodiny fungují. „Kam jsi koukala? Vždyť jdou normálně,“ řekl jsem trochu naštvaně. Ona přísahala, že nešly.

Další nehoda

Za pár dní za mnou přišla do pokoje s těmi hodinami. „Tak hele, zase se zasekly. A zase ukazují tři čtvrtě na tři.“ Smál jsem se, že už jí teda věřím, ať tam dá baterky, ale nemohla je jako na potvoru najít. Druhý den mi volala celá ubrečená, že měla bouračku, ale nic se jí nestalo. Říkal jsem si, že máme nějaké smolné období, a uvažoval jsem, že nás pojistím.

Později jsem mrkl na hodiny a všiml si, že už jdou. „Kde ty baterky byly?“ zeptal jsem se Jany a ona se vyděsila. „Ale já tam nové nedala. To není možné!“ Začala vyvádět, že si z ní dělám legraci a měním to potají. Pro mě to nebylo důležité, prostě se zasekly a zase rozběhly, vědu jsem v tom nehledal.

Ale ona přišla s podivnou teorií, a to dva týdny poté. To na mě totiž jednou večer urputně křičela: „Aleši, okamžitě sem pojď!“  Spěchal jsem za ní, co se stalo. „Hodiny jsou zase zaseknutý!“ Už jsem se o tom odmítal bavit, ale druhý den mi volala máma, že měl táta infarkt a operují ho.

Jsou to jen náhody

Jana se začala klepat a prohlásila, že ty hodiny nás varují. „Poprvé se zasekly a zlomil sis ruku. Podruhé byla bouračka. Teď zase nejdou a táta měl infarkt,“  řekla a dál rozvíjela, že ručičky ukazují vždy stejný čas. „A jak je možné, že pak jdou, když ani jeden z nás baterky neměnil. Varujou nás, že se něco stane.“

Přišlo mi to ujeté, ale namítl jsem, že je tedy vyhodíme, ale to ona nechce. To prý udělat nemůžeme. Každý den se na ně dívá a sleduje, jestli jdou, a má připravený kalendář, aby si to zapisovala. Já jsem ale přesvědčený, že to je jen shoda náhod, ale ona z toho zešílela. Děsí mě to.

Je pravda, že když se zastavily počtvrté, jeli jsme druhý den se synem na pohotovost, aby mu píchli ucho, ale i tak je to náhoda. Rád bych žil jako předtím, jenže u nás se teď neprobírá nic jiného než hodiny. Teď jdou už dvanáct dní v kuse, tak jsem zvědavý, s čím zase Jana přijde.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články