Monika (32): Manžel se mi mstí. Poštvává proti mně děti, protože se s ním chci rozvést

Monika (32): Manžel se mi mstí. Poštvává proti mně děti, protože se s ním chci rozvést

Monika už dál nechtěla snášet manželovo chování a oznámila mu, že by si přála se rozvést. Manžel se s tím ale nedokáže vyrovnat a mstí se jí přes děti.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 08. 01. 2021 06:30

Zpětně si říkám, že když jsem šla poprvé na schůzku s Petrem, měla jsem poslechnout svoji intuici. Nebylo to špatné rande, ale něco mi na něm nesedělo.

Šlo to nějak rychle

Vzhledem k tomu, že jsem byla rok sama, nechtěla jsem ho hned špatně ohodnotit a dala jsem tomu šanci. Po našem třetím milování jsem otěhotněla a byl to pro mě trochu šok. Bála jsem se, jak na to zareaguje, protože to bylo hodně brzy.

Zkazil mi celé překvapení

Petr byl tenkrát na služební cestě a já mu volala, jenže než jsem mu to stihla říct, pohádali jsme se a on křičel, že je konec. „Moje triko můžeš vyhodit, pro to si jezdit nebudu. Sbohem,“ řekl a zavěsil. Já jen lapala po dechu. Hádka kvůli hlouposti a jeho reakce byla šílená.

Nevěděla jsem, jestli si dítě nechám, ale přišlo mi fér mu to napsat. „Respektuji, že jsme se rozešli. Jen jsem ti chtěla říct, že jsem těhotná.“ Petr okamžitě volal a byl úplně jiný. „Vážně, lásko? To mám radost!“ Brečela jsem, že jsem z něj zmatená a zkazil mi celé překvapení. Nakonec jsme spolu zůstali. Jako první se narodila Barborka (7) a po ní Matyáš (4).

Naše manželství nebylo moc dobré, měli jsme světlé chvilky, ale většinou to bylo jen, když jsem takzvaně držela hubu a krok. Jakmile jsem si dovolila něco říct, spustil tunu výčitek a nadávek, jak je všechno moje vina a jak hrozná jsem.

Bylo to těžké rozhodnutí

Celou dobu jsem si říkala, že když jsem slíbila, že spolu budeme v dobrém i zlém, tak to dodržím. Ale po pár letech neustálých urážek jsem dospěla k názoru, že jsem pořád ještě mladá a zasloužím si někoho, kdo se ke mně bude chovat slušně. Nebylo to jednoduché rozhodnutí, protože jsem myslela hlavně na děti, ale budit se každé ráno s bolením břicha od nervů, to už jsem nechtěla. Oznámila jsem mu, že se chci rozvést.

Říkala jsem to v klidu, bez jakékoliv agrese a prosila ho o totéž. Apelovala jsem na to, aby hlavně zohlednil děti. Petr s nimi od té doby začal trávit více času a já jsem si myslela, že to je proto, že si uvědomil, že se odstěhujeme. On jim ale začal do hlavy vtloukat nesmysly. Barborka za mnou přišla a uplakaná do mě mlátila pěstičkami, proč ničím rodinu. Pak se přidal Matyáš a najednou přišel Petr, utišil je a povídal jim: „Já bych od vás nikdy neodešel. To maminka se mnou nechce být. Bude mi moc smutno.“  Děti brečely.

Vysvětlovala jsem jim, že to tak není, ale nechtěla jsem ho v jejich očích shazovat. Nechtěla jsem přiznat, jaký hulvát je, jak sprostě se mnou jedná. Děti se mnou ale nechtějí být, pořád jen tatínek, tatínek. Dcera brečí, že já jsem ta špatná, a mně je z toho na nic.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články