Aleš (42): Manželka má panickou hrůzu, že ji nakazím. Vyhýbá se mi a dělá absurdní věci

Aleš (42): Manželka má panickou hrůzu, že ji nakazím. Vyhýbá se mi a dělá absurdní věci

Alešova žena neřeší od jara nic jiného než koronavirus. Došlo to do takové míry, že se mu vyhýbá, aby ji nenakazil. Aleš je z toho velice nešťastný, protože to, co se právě doma děje, je neúnosné.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 16. 12. 2020 15:00

Pracuji jako zubař a ordinaci jsme od počátku koronaviru nezavřeli, lidé k nám chodí neustále. S tím má moje manželka Lucka veliký problém.

Chráníme se

V práci jsem nosil ochranné pomůcky vždycky, nejen před pandemií. Děláme všechno proto, abychom ani teď nic nezanedbali. Více se větrá a dezinfikuje. Musím zaklepat, že je mi od začátku koronaviru dobře.

Už mě to nebavilo

Lucka ale nemluví o ničem jiném. Dříve jsem to toleroval, ale po tolika měsících už mě nebaví neustále řešit to samé, i když je situace stále aktuální. Bohužel čím víc to ona rozebírala, tím víc jsem začal být podrážděný, a to vyústilo akorát v hádky, které Lucka vyřešila po svém.

„Když to bereš na lehkou váhu, tak se ti budeme vyhýbat. Nedá se nic dělat,“ řekla. Než jsem přišel z práce, měla přeorganizovaný byt. Své věci přesunula do obýváku, protože je spojený s kuchyní. „Ty budeš jen v ložnici,“ vysvětlila. Nesmím chodit do pokojíku k dceři, do kuchyně a ani se koukat na televizi.

Absurdní podmínky

Pohádali jsme se, protože jsem na ni zvýšil hlas, že to je absurdní. „A koupat se můžu?“ ťukal jsem si na čelo. „Jo, ale až večer jako poslední, pak vše po sobě vydezinfikuješ. Toaleta to samé,“ řekla naprosto vážně. Její poslední věta mě tak vytočila, že jsem začal zuřit, a to opravdu často nedělám.

Chová se ke mně, jako bych byl nakažený, přitom nejsem. Mám prý myslet na dceřino a její zdraví. Večeři mi nosí ke dveřím na papírovém tácku, aby se hned vyhodil. Zatím to trvá pár dní a ještě neustoupila. Nedochází jí, že ona chodí do obchodu, kde se může nakazit úplně stejně jako já v ordinaci. Já jsem ale hrozba, protože ke mně chodí pacienti a mají otevřená ústa. Večer mi oznámila, že kdybychom se nechali všichni očkovat, bylo by po problému. K tomu mám ovšem určité výhrady. Obávám se, že koronavirus nás úplně rozdělí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články