Sandra (35): Je to jak zlý sen. Nová přítelkyně ovládla tátu tak, že mě ani nesmí vidět

Sandra (35): Je to jak zlý sen. Nová přítelkyně ovládla tátu tak, že mě ani nesmí vidět
Zdroj: Pixabay

Sandřin otec si po rozvodu našel novou přítelkyni. Zdálo se, že se toho zase tak moc nezmění. Opak je ale pravdou. Nová partnerka jej zcela zmanipulovala. Otec si musel vybrat, komu dá přednost. Sandra to bohužel není...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 04. 2022 13:00

Nejsem první ani poslední člověk, který zažil rozvod svých rodičů. Nic příjemného to sice nebylo, ale život šel dál. Máma si našla skvělého partnera, kterého mám vážně ráda. Horší je to s tátou. Ten si našel mrchu první třídy. Nemá mě ráda, snaží se mě od táty odstřihnout. A jak se zdá, zatím se jí to daří.

Rodiče si po rozvodu našli nové partnery

Naši byli spolu od svých patnácti let. A v manželství dalších skoro třicet let. Za tu dlouhou dobu měli jak skvělé časy, tak ty zlé. Posledních několik let bylo hodně znát, že si nerozumí. Každý měl jiné představy o životě v blížícím se stáří. Máma už chtěla žít klidněji, zatímco táta se svých aktivit nechtěl vzdát. Rozvod byl po čase jasným řešením.

Trochu mě překvapilo, že po sobě po tolika letech dokázali házet špínu. Tři měsíce bylo v rodině dusno. To nakonec přešlo a každý šel svojí cestou. Máma si podala inzerát na seznamku a měla neuvěřitelné štěstí. Našla si milého a klidného Václava, který přesně vyhovuje jejím požadavkům. Táta byl nějaký čas sám, než narazil na Janu.

Při prvním setkání jsem měla pocit, že je to ženská přesně pro tátu. Bylo ji všude vidět a slyšet. Je jí něco přes šedesát, ale vypadá o deset let mladší. Přesně vyhovuje tátovi a jeho aktivnímu životu. Jana také miluje výlety po hradech a zámcích, koncerty rockových kapel a cestování. Zdálo se, že to všechno bude skvěle klapat.

Táta se mi začal vyhýbat

Táta má svůj byt, kam se Jana po čase nastěhovala. Dlouho mi nedocházelo, že co Jana s tátou bydlí, on mě k sobě nepozval. Vždycky se na něco vymlouval, nebo raději přijel k nám. Neunikalo mi ani to, že táta už nejeví takový zájem o vnoučata. Máme s manželem dvě děti ve věku pěti a sedmi let. Když mi to začalo smrdět, zeptala jsem se táty, proč už k nám tolik nejezdí.

„To víš, my teď s Janou hodně cestujeme," zněla jeho omluva. Děti se na tebe pořád ptají, je jim smutno," reagovala jsem. Táta přislíbil, že to napraví. Přijel během měsíce dvakrát, ale nebyla to tak příjemná návštěva jako kdysi. Pořád koukal na hodinky, jako kdyby spěchal.

A když se někdy ozval sám od sebe, znělo to, že volá ze sklepa. Šeptal a byl dost odtažitý. Tati, co to s tebou je? Proč se nám tak vyhýbáš?" zajímalo mě. Na to ale skoro nic neřekl. Vynutila jsem si návštěvu u něj doma, abych zjistila, co se děje. Když nás Jana spatřila ve dveřích, nadšením nepřekypovala. Hned tátu odtáhla do pokoje a něco mu šuškala.

Táta mě vyměnil za novou partnerku

Vím, že se to nemá, ale přilepila jsem ucho na dveře. Co tady dělají? Vždyť jsem ti říkala, že je tady nechci. Nemám ty její děti ráda. Rychle se jich zbav," štěkala po něm. Stála jsem u dveří jako opařená. Jana vyšla ven, hodila na sebe kabát a odešla. Tati, co se to tu děje?" zajímalo mě. Jana nás asi moc nemusí, co?" uhodila jsem na něj.

„Nemůžete sem jezdit. Jana si to nepřeje a já to chci respektovat. Mám ji rád a nechci o ni přijít," řekl chladně. Jsem tvoje dcera. Přece mě nevyženeš," zírala jsem na něj. To už ale táta šel a otevíral nám dveře. Táta si vybral a já to musím respektovat. Neviděli jsme se tři měsíce. Doufám, že co nevidět dostane rozum. Mohl by toho jednoho dne pěkně litovat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články