Valentýna (48): Syn mého přítele je gay. Jeho tajemství nesmím prozradit, protože táta by ho snad zabil

Valentýna (48): Syn mého přítele je gay. Jeho tajemství nesmím prozradit, protože táta by ho snad zabil
Zdroj: Pexels

Valentýna chodí už dva roky s Milošem, kterého má hodně ráda. I s jeho synem Jardou si sedla. Ten se jí nedávno s něčím svěřil. Je gay a odmítá to říct svému otci. Chce, aby to zůstalo jen mezi ním a Valentýnou. Bojí se totiž reakce svého táty, který homosexuály nenávidí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 09. 2022 10:00

S Milošem (48) chodím dva roky. Jeho syn Jarda (17) se stal mým kamarádem. Nedávno se mi svěřil s tím, že je na kluky. Musela jsem mu slíbit, že to jeho otci nikdy neřeknu. Já si ale myslím, že by to měl vědět. A orientaci svého syna by měl respektovat.

Přítelův syn se mi svěřil, že je gay

Jsem ráda, že lásku lze najít v jakémkoliv věku. Když jsem se před šesti lety rozváděla, všechno jsem viděla černě. Nejvíce jsem se bála toho, že zůstanu sama. Kdo je ale lásce otevřený, toho si ho najde. Ke mně takhle připlul Miloš. Taktéž byl rozvedený a s nadějí, že nezůstane sám. I když jsme spolu teprve dva roky, mám pocit, že ho znám celý svůj život.

Má syna Jardu, který mě rychle přijal do rodiny. On je taková citlivá duše, která potřebuje péči. Musím říct, že jsem si ho velmi oblíbila. Řešíme spolu školu, budoucnost a jeho tajemství, které mi před časem svěřil. Kdybych se nezeptala na to, jak to má s holkama, asi by nesebral odvahu říct mi to.

„I když nejsi moje máma, tak nějak vím, že ti můžu věřit," odpověděl na otázku, jestli někoho má. Nejsem jako ostatní kluci v mém věku," špitl. Jak to myslíš?" zajímalo mě. Holky mi nic neříkají," dodal a podíval se na mě lehce provinile. „Líbí se mi kluciNenávidím se za to, ale je to tak,“ povzdechl si a položil hlavu na stůl.

Nesmím naše tajemství vyzradit

Bylo to něco, co jsem nečekala. Ale i tak jsem se snažila, aby moje rozladění nepoznal. Nemáš se za co stydět," utěšovala jsem ho. A táta to ví?" zeptala jsem se opatrně. Ten? Ten se to nesmí nikdy dozvědět. Zabil by mě," rozohnil se. Proč myslíš? Za to člověk přece nemůže," reagovala jsem. Tak to neznáš mého tátu. Ten je schopnej to ze mě vymlátit," přiznal smutně.

„Musíš mi slíbit, že mu to nikdy neřekneš. Bude to naše tajemství," požádal mě Jarda. Musím říct, že se mi to neslibovalo snadno. Mám Miloše ráda. A to poslední, co jsem si přála, bylo, mít před ním tajnosti. Jenže když mě o to Jarda požádal, neměla jsem na výběr.

Když se mě Miloš ptá, proč to jeho ucho nemá holku, dělám hloupou. Po třech měsících, co jsem to v sobě držela, jsem s Jardou toto téma znovu otevřela. Přemýšlela jsem nad tím, cos mi svěřil. Pořád si myslím, že by to měl táta vědět. Přece to před ním nebudeš tajit celý život," uhodila jsem na něj.

Přítel odsuzuje homosexuály

„Budu muset. Táta má vůči gayům vyhraněný názor. Pro něj to nejsou lidi. Prostě se to nesmí dozvědět," tvrdil. A mě tedy nezbývá nic jiného, než to respektovat. Možná bych byla raději, kdybych to nevěděla. Stojím mezi otcem a synem. Vůbec mi z toho není dobře. Jarda si nechce připustit, že to dřív nebo později praskne.

A současně s tím i to, že jsem o tom věděla. Jak to asi může dopadnout? Abych si ověřila Jardova slova, zeptala jsem se Miloše, co si myslí o gayích. Jeho reakce mě šokovala. Začal o nich mluvit přesně tak, jak říkal Jarda. Nechápu, proč je tak odsuzuje. Vždyť to jsou taky lidé, jen to mají trochu jinak. Netuším, jak tohle celé může skončit. Kolik zlomených srdcí nakonec bude...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články