Pavel (33): Nemohu najít ženu, která by tolerovala moje psy. Už i ta poslední je vyhání z postele

Pavel (33): Nemohu najít ženu, která by tolerovala moje psy. Už i ta poslední je vyhání z postele
Zdroj: Freepik

Pavel je už od malička milovníkem psů a život bez čtyřnohého parťáka si neumí představit. Jak se ale ukázalo, ženy, které zatím potkal, jeho nadšení nesdílejí. Už ho potkalo několik rozchodů, jejichž příčinou byli právě jeho psi.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 09. 2022 13:00

Hned na úvod bych rád řekl, že jsem velkým milovníkem psů. Vyrůstal jsem s nimi od útlého dětství. Pes je pro mě nedílnou součástí života. Jak se ale ukázalo, ne každá žena pro to má pochopení.

Mám velmi vřelý vztah ke psům

Mamka mi vyprávěla, že když mi byl rok, snažil jsem se dohonit v parku jorkšíra. Nutně jsem si ho potřeboval pohladit. To byl můj vůbec první kontakt se psem. I když si na něj nevzpomínám, mamka říká, že hned poznala, že budu hafany milovat. O tom, že chci psa, jsem mluvil od chvíle, co jsem uměl první slovo.

Sama jsem dostal, když mi byly čtyři roky. Sice jsem ho sám nevenčil, ale jinak jsem se o něj staral víc než svědomitě. K Samovi po čase přibyli Henry a Bastík. Měli jsme doma tři psy a já byl nejšťastnější dítě pod sluncem. Když zemřeli, pořídili jsme si další. A tak to šlo až do mé dospělosti.

Když jsem se osamostatnil, jako první jsem si koupil psa. Troufnul jsem si na ovčáka. Byl už starší, ale náramně ke mně pasoval. Tehdy jsem si současně s tím našel holku. Nikola byla hrozně fajn, ale neměla ráda zvířata. Psy ze všeho nejmíň. Nicméně bych nečekal, že někdy dostanu košem kvůli tomu, že můj pes štěká.

Ženy se se mnou kvůli psům rozcházejí

Kdybych jen tušil, že Nikola nebude první ani poslední dívkou, které bude vadit moje láska ke psům. Když ovčák Gafrid zemřel, pořídil jsem si labradora. O tomto plemeni je známé, že je velmi veselé a hravé. A Marley takový skutečně byl. Jenže i on způsobil, že můj tenkrát tříletý vztah s Bárou nabral rychlý konec.

Přítelkyně mi tehdy dala nůž na krk. ,,Buď já, nebo ten čokl,“ uhodila na mě jednou. Měl jsem jasno hned. Marleyho bych se nikdy nevzdal. Nikdy. Tušil jsem, že za svou vášeň pro psí mazlíčky vždycky ponesu daň. Věřil jsem však, že se přece jen najde žena, která to bude mít stejně jako já, nebo jí to minimálně nebude vadit.

Několik let jsem byl sám. K Marleymu jsem si pořídil ještě pitbula Henka. Když nás někdo viděl na ulici, bral nohy na ramena. Nikdy jsem nepochopil, proč se lidé pitbulů bojí. Málokdo ví, že právě tato rasa je vhodná třeba k dětem. I když psy miluji, žena mi v životě chyběla. Začal jsem proto už na první schůzce říkat, jak to mám.

Bojím se, že mé psy neustojí ani poslední známost

Některé ženy vztah ukončily dřív, než začal. Jiné tvrdily, že jim to nevadí, a po měsíci jsem byl zase sám. Jenže teď jsem se vážně zamiloval. Janu jsem potkal při venčení psů. Procházela parkem s malým jezevčíkem. Dali jsme se do řeči a já tajně doufal, že jsem našel ženu, která stejně jako já miluje psy.

Vztah se několik měsíců jevil slibně, než z ní vylezlo, že ten pes nebyl její. Patřil matce. Ona vztah ke psům nemá. Zatím se s mými hafany snáší dobře, ale mám strach, aby to nebyla jen přetvářka. Už je totiž začala vyhánět z postele. Nechce jim dávat nažrat a tím to většinou začíná. To chci vážně tolik, když toužím po ženě, která bude mít ráda moje psy?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články