Eva Burešová se necelé tři měsíce po porodu vrací do formy: Cvičím jednou týdně, zbláznit se z toho nehodlám

Eva Burešová se necelé tři měsíce po porodu vrací do formy: Cvičím jednou týdně, zbláznit se z toho nehodlám
Zdroj: Herminapress
Herečka a zpěvačka Eva Burešová bude od března příštího roku účinkovat v muzikálu The Bodyguard, který vychází z filmu Osobní strážce.Namísto Kevina Costnera bude o hlavní hvězdu pečovat herec Hynek Čermák.Eva Burešová se bude v hlavní roli alternovat s hvězdou SuperStar Terezou Maškovou.Eva Burešová tvrdí, že svět showbyznysu ji někdy dokáže otrávit, ale svoji práci stále miluje.+ 3 fotky+ 4 fotky

Zpěvačka a hvězda seriálu ZOO Eva Burešová (29) se po mateřské pauze vrací s velkou pompou na divadelní prkna. Od března příštího roku ji budeme vídat v novém muzikálu The Bodyguard, který vychází ze slavného filmu s Whitney Houston Osobní strážce. V rozhovoru pro Lifee.cz Eva prozradila, že už oslovila fitness trenéra, aby se po porodu dostala zpět do kondice a fyzicky náročnou roli zvládla.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 11. 2022 08:00

Pro zpěvačku Evu Burešovou je návrat na muzikálová prkna v pražském Hudebním divadle Karlín splněným snem. Působí zde od svých 16 let - a zatímco tenkrát byla jen součástí taneční company, teď platí za nablýskanou hvězdu, jejíž tvář shlíží z billboardů.

Eva sice nepopírá, že by ji vrtkavý svět showbyznysu za ty roky neunavoval, ale podobně jako Whitney Houston ve slavném filmu tvrdí, že blesky fotoaparátů i nadále miluje. Neustále jsem konfrontovaná s tím, že jsem nějaká rychlokvaška. Jsem tady už dlouho a doufám, že tady ještě dlouho budu," říká bojovně seriálová hvězda.

Kolikrát jste viděla film Osobní strážce?

Nespočetněkrát! Já na tom vyrostla a pamatuju si, jak jsem si ten film kroužkovala v televizních programech, protože ještě nebyly jiné možnosti, jak si jej pustit. Doma jsme si k tomu udělali bunkr. Milovala jsem Osobního strážce a Jurský svět. Znám to nazpaměť.

S novou rolí se vracíte po mateřské dovolené na divadelní prkna, je to tak?

Ano. Já dlouho nic nového nezkoušela a vlastně jsem jen dohrávala představení, která už jsou zaběhnutá. Ale to jsou muzikály, ve kterých hraju od 16 let. The Bodyguard je navíc extrémně náročný a já se na to strašně moc těším.

Váhala jste trošku, jestli do té výzvy jít?

Ne, to vůbec! Když mi řekli, že by mě rádi viděli v této roli, měla jsem velkou radost a rozbrečela jsem se. Objala jsem ředitele divadla. Vnímám to také jako jistý kariérní postup. Začínala jsem v taneční company, dokonce jsem zpívala off stage, kdy jsem na jevišti vůbec nebyla vidět. Tohle je obrovská čest. Nervy tam jsou, to je jasné. To bych byla blázen nebo naprostý samožer, kdybych řekla, že to dám lusknutím prstů. Je to zodpovědnost a je to divadlo, není to věc, která se jednou natočí a je možnost to předělat. Budu to muset dávat každý večer na první dobrou.

Jste dvojnásobnou maminkou, jak se dá podle vás kariéra skloubit s mateřstvím?

Myslím, že se těmto otázkám přikládá až moc velká váha. Není to přece nic neobvyklého. Je hromada takových ženských a my jsme silné. Veřejně občas děláme, jak jsme slabé, ale já znám hodně těch báječných - ať už zdravotní sestry, doktorky, řidičky, zpěvačky nebo herečky. Mají děti a zvládají to výborně. Samozřejmě, že mi hodně pomáhá rodina. Starší syn už chodí do školky. V té době budu v divadle zkoušet - s malým v nosítku nebo v kočárku. Všechno se dá zvládnout. Hlavně se z toho člověk nesmí posrat.

Film Osobní strážce může být jistou paralelou i s vaším životem, kterým je plný blesků fotoaparátů. Nejste z toho mediálního kolotoče už po těch letech trošku unavená?

Jsem moc ráda, že to říkáte, opravdu jsem v showbyznysu už pár let, není to jen divadlo. Spousta lidí si to neuvědomuje a neustále jsem konfrontovaná s tím, že jsem rychlokvaška. Jsem tady už dlouho a doufám, že tady ještě dlouho budu. Hrozně mě to baví a unavená ani otrávená z toho nejsem. Víte, z čeho jsem otrávená?

Povídejte...

Že se dost často přikládá váha negativním věcem. Člověk třeba dá fotku na sociální sítě, jsou tam jeden nebo dva negativní komentáře, a bulvár se toho hned chytí, aniž by bral v potaz ty pozitivní věci. Uměle tak vytvářejí nějaký pohled na člověka, na tu celebritu - na ten ksicht z televize. Vlastně ho tak pořád haní. Hodně článků, které potom o mně vycházejí, je veskrze negativních. Já nejsem zlý člověk, nedělám nic zlého, nevymýšlím si o sobě a nestavím se do role legendární hvězdy, kterou by všichni měli milovat.

Tomu rozumím.

Já prostě jen miluji svoji práci a myslím, že to dělám dobře. Za tím si stojím. Takže když se ptáte, z tohoto jsem unavená. Často se zbytečně vytvářejí nějaké lži a tím pádem se ničí pohled veřejnosti na mě nebo na jiné veřejně známé osobnosti. Jinak mě to bavit nepřestává, miluju to - podívejte, jak se blýská tenhle náš nový billboard! Krásně jsem se kvůli tomu dnes oblékla a jsem ráda, že se můžu blýskat také. Stojím si za tím, že je to moje vysněná práce, kterou jsem si přála dělat odmalička, a jsem nadšená, že ji můžu dělat.

Jak se po porodu vracíte do formy? Na Instagramu jste naznačila, že je důležité se z toho hlavně nezbláznit, ale upřímně - děláte pro sebe v tomto smyslu něco?

Já počkala do konce šestinedělí, potom jsem byla na kontrole u paní doktorky, která mi řekla, že je všechno v pořádku a můžu na sobě začít pracovat. Dala jsem si schůzku s jedním fitness trenérem, který si mě vzal pod křídla a dává mě dohromady. Nejde mi o to, abych zhubla nebo něco takového, to rozhodně ne. Chtěla bych zpevnit svaly, protože je mám hodně povolené a nemám takovou sílu. V tomto smyslu se potřebuji dát dohromady, ale jinak to neřeším. Ano, chodím teď jednou týdně na tréninky a doma si cvičím, když malý spí. Ale není to tak, že bych se hrozně hnala, abych rychle zhubla. Já se chci jen cítit v pohodě.

To souvisí také s tím být na jevišti v kondici.

Právě. Udýchat to není sranda. Moc lidí to neví, ale muzikál je opravdu jeden z nejtěžších žánrů. Zpívat, do toho tancovat - naživo a každý večer - je to složité a člověk prostě musí být ve formě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články