Smutný osud Whitney Houston. V mládí ji zneužívala sestřenice, dvakrát potratila a bil ji manžel

Whitney Houston
Zdroj: showpix.cz

Je tomu už více než osm let, co zemřela Whitney Houston. Bývalá úspěšná americká zpěvačka se nešťastně utopila ve vaně, čemuž však „dopomohla“ její srdeční choroba a užívání kokainu, kterému holdovala. Její hity jsou však nesmrtelné.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 26. 09. 2020 12:00

Whitney Houston se narodila v roce 1963 v Newarku v New Jersey. O dvaadvacet let později vydala své první album Whitney Houston, které se tehdy stalo nejprodávanějším a nejoblíbenějším albem roku. Objevila se na něm také píseň Saving All My Love For You, za kterou získala cenu Grammy.

Whitney Houston a Osobní strážce

Další cenu Grammy získala za hit I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) z neméně úspěšného alba Whitney. Nazpívala také hymnu pro letní olympijské hry, které se v roce 1988 konaly v Soulu, a o čtyři roky později zazářila po boku Kevina Costnera ve filmu Osobní strážce, ve kterém se objevila i její nejslavnější píseň I Will Always Love You. Soundtracku, který obsahoval šest písní, se pak po celém světě prodalo více než čtyřicet milionů kusů.

I Will Always Love You a Elvis Presley

Věděli jste ale, že hit I Will Always Love You je cover verzí písně country zpěvačky Dolly Parton? Tvůrci filmu ji zakoupili výhradně pro účely Osobního strážce, už dříve se k ní ale pokoušel zakoupit práva třeba i Elvis Presley.

Svou hudební kariéru však Whitney odstartovala už o hodně dříve. První sólové vystoupení zvládla ve svých jedenácti letech, kdy zpívala v kostele. Později se objevovala po boku své mámy, která zpívala v klubech, a díky tomu začala sbírat hodně cenné hudební zkušenosti. V 80. letech se rozhodla, že se stane zpěvačkou, a tak začala podepisovat smlouvy s nahrávacími studii a účastnila se i televizních pořadů.

K drogám ji přivedl bratr

Whitney si rovněž vyzkoušela práci producentky u populárních dětských filmů jako Gepardí kočky a Deník princezny. Po celou dobu své kariéry byla obklopena vlastní rodinou. Její otec založil společnost John Houston Enterprise, aby mohl řídit její kariéru. Otec Whitney Houston ale slavnou zpěvačku také zažaloval a požadoval po ní sto milionů dolarů, protože podle něj porušila obchodní povinnosti. Později ji žalovala i nevlastní matka, která chtěla zpátky peníze z pojištění. Po boku Whitney se objevoval také její bratr a zpěvák Gary Garland.

Velký vliv na ni měl také starší bratr Michael, který Whitney přivedl k drogám. „Je to velmi bolestivé. Cítím se zodpovědný za to, že jsem to nechal zajít až tak daleko. Trávili jsme spolu mnoho času, ona mě ve všem následovala. Dělali jsme všechno spolu, když jsme vyrůstali. A když jsem se dostal k drogám, šli jsme do toho oba. Ale vymklo se nám to z rukou," řekl v rozhovoru s Oprah Winfrey.

Domácí násilí u Whitney Houston

Média často spekulovala také nad její hubenou postavou. Spousta lidí si myslela, že je tak hubená kvůli užívání drog nebo vinou poruchy příjmu potravy. Whitney Houston, které její otec říkal po zlomyslné kreslené postavičce Nippy, ale později uvedla, že za to může stres. Taky na sebe práskla, že miluje vysávání a ví se o ní rovněž to, že novou píseň zvládla ve studiu nazpívat na první dobrou.

Zajímavou kapitolou je také osobní život Whitney Houston, o které se říkalo, že je zamilovaná do Michaela Jacksona. On ji údajně také miloval, něco jim prý ale ve společném vztahu bránilo. Randila i s fotbalistou Randallem Cunninghamem či hercem Eddiem Murphym a později se jejím manželem stal Bobby Brown. Jejich manželství, které trvalo patnáct let, bylo ale hodně bouřlivé a Whitney svého muže nařkla z cizoložství. A Bobby Brown Whitney Houston také nejspíš bil, protože ji v roce 2003 policie našla s pohmožděnou tváří a pořezaným rtem. Její kamarádka jednou dokonce řekla, že to u nich doma vypadalo jako u pana a paní Smithových.

Whitney byla v dětství údajně také zneužívaná svou starší sestřenicí Dee Dee Warrick, která byla shodou okolností rovněž zpěvačkou. Nedostalo se jí však takové slávy, po jaké toužila.

Dcera Whitney Houston zemřela

Whitney Houston prodělala dva potraty, s manželem Bobby Brownem se jim ale nakonec narodila dcera Bobbi Kristina Brown, která však zemřela o tři roky později než Whitney – byla nalezena ve vaně v bezvědomí, následně byla půl roku v kómatu a poté se vydala na druhý břeh za svou mámou.

Semlely ji drogy

Whitney Houston zemřela v roce 2012 ve své hotelové koupelně. Sestra Bobbyho Browna po její smrti místnost vyfotila a tento snímek se pak objevil na obálce National Enquirer. Kanya West poté zaplatil dokonce 85 tisíc dolarů, aby tuto fotku mohl použít na obalu jednoho ze svých umělců, kterým byl rapper Pusha T.

Bývalá slavná zpěvačka doplatila na závislost na marihuaně a kokainu. V rozhovoru s Oprah Winfrey v roce 2009 sice řekla, že je čistá, přiznala však, že jí drogy stále chybí. A později jim taky podlehla.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články