Královská modř pro silné ženy, jež se nezaleknou úspěchu: Nosí ji Zuzana Čaputová, Kate Middleton i Nicole Kidman

Královská modř pro silné ženy, jež se nezaleknou úspěchu: Nosí ji Zuzana Čaputová, Kate Middleton i Nicole Kidman
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Královskou modř ráda nosila na oficiální akce bývalá první dáma USA Michelle Obama.Do kobaltově modré se oblékla také starší dcera bývalého prezidenta USA Baracka Obamy Malia Ann.Královská modř přirozeně patří do šatníku britské královské rodiny - Kate Middleton ji nosí s velkou oblibou.Modré může být jen sako, které tak povýší celý outfit.+ 13 fotek+ 14 fotek

Královská nebo také kobaltová modř je v módním světě velký pojem. Ne náhodou ji oblékají ambiciózní a schopné ženy, které jsou úspěšné v byznysu, a navíc mají dostatek síly inspirovat ostatní. Patří do šatníku Kate Middleton, Meghan Markle, Lucie Bílé, Michelle Obama, Reese Witherspoon nebo Nicole Kidman. Jak tuto modrou doporučuje kombinovat stylista?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 01. 2023 12:00

Co všechny tyto ženy spojuje, je charisma, cílevědomost, tah na branku a aristokratické vystupování. Možná i proto často sahají po šatech v barvě královské modři. Ta totiž podle odborníků symbolizuje moudrost, stabilitu, důvěryhodnost a přátelství.

Na královskou modrou sází i Danuše Nerudová

Aktuálně můžeme v této barvě vídat neúspěšnou kandidátku na českého prezidenta Danuši Nerudovou (44). „Myslím, že v případě paní Nerudové znamená modrá jakousi stabilitu a optimismus. Nehledě na to, že je to barva z naší vlajky, tak modrá odjakživa značila moudrost, stabilitu a klid. To je podle mě velmi důležité – aby barva oblečení podkreslovala to, co chce Danuše vyjádřit svými postoji, slovy a činy,“ zamýšlí se v našem rozhovoru stylista Miroslav Romaniv, který webu Lifee.cz pomáhá mimo jiné s oblékáním SuperWoman.

Podle magazínu LifeWire má kobaltově modrá evokovat přátelství, autoritu a důvěryhodnost a na člověka působí zklidňujícím dojmem„Stejně jako v případě azurové či jiné modré patří mezi vlastnosti té kobaltové stabilita a klid," uvádí magazín.

Královskou modř nekombinujte s černou

Pro ženy, které by rády vynesly královskou modř, přidává Romaniv tip ohledně jejího kombinování s jinými barvamiModrá si skvěle rozumí se zemitými odstíny béžové nebo světle béžové, šedé, bílé. S černou barvou můžeme modrou kombinovat také, ale byl bych opatrnější, protože černá mívá tendenci pohltit jakoukoli jinou barvu,“ varuje stylista. S černou nám může vzniknout až nepříjemně ostrý kontrast. Já bych se tedy raději ubíral směrem k té béžové,“ radí stylista úspěšných žen.

Královská modř jako barva na svatbu? Proč ne!

„Kobaltová modř funguje dobře se všemi barvami, ale nejlépe vypadá s nude barevnými tóny. Kovové výšivky na této barvě potom činí oděv dekorativním, přesto minimalistickým. Barva tak silná a mocná, jako je tato, stojí sama o sobě velmi dobře," potvrzuje Romanivova slova designér Rahul Khanna v rozhovoru pro magazín MansWorldIndia.

Týž web rovněž připouští, že by kobaltová nebo královská modř mohla slavit úspěch na svatbách. Obléknout by ji mohli například muži doprovázející ženicha a v kombinaci s nude nebo růžovými šaty nevěsty by mohla povýšit svatební veselí na módní událost roku. Troufnete si na to?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články