Padesát odstínů modré Danuše Nerudové, vynesla ji i do poslední debaty: Vyjadřuje stabilitu a moudrost, říká stylista

Padesát odstínů modré Danuše Nerudové, vynesla ji i do poslední debaty: Vyjadřuje stabilitu a moudrost, říká stylista
Zdroj: Se souhlasem TV Nova
Danuše Nerudová v šatech značky LEEDA ve studiu magazínu Lifee.czModrou barvu si kandidátka na prezidentku velice oblíbila. Fotky pro kampaň fotila v modré. A chodí v ní i do prezidentských debat. Na snímku s kandidátem na prezidenta Petrem Pavlem na CNN Prima News. + 13 fotek+ 14 fotek

Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová (44) se na oficiálních akcích s oblibou ukazuje v modrých šatech nejrůznějších odstínů až po experty označovanou královskou modř. Modrou barvu oblékla i do poslední televizní debaty na Nově. Podle stylisty Miroslava Romaniva se bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně pokouší jejím prostřednictvím vyjádřit své postoje a sama Nerudová v rozhovoru pro Lifee.cz vysvětluje, že by si z ekologických důvodů nikdy nekoupila šaty jen na jednu příležitost.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 12. 01. 2023 20:30

Modrá barva, kterou si Danuše tolik oblíbila, je stálicí také v šatníku Kate Middleton nebo Meghan Markle a loni ji oblékla i Zlatá slavice Lucie Bílá. Co tyto ženy spojuje, je charisma, cílevědomost, tah na branku a aristokratické vystupování. Ne náhodou je královská modř tak populární právě u dvora.

Různé odstíny modré provázejí Danuši Nerudovou po celou dobu její kampaně a chodí v nich i do prezidentských debat. Tmavší odstín oblékla na středeční debatu na televizi Prima a na finální klání prezidentských kandidátů na Nově dorazila také v modrých šatech.

Danuše Nerudová podporuje české návrháře

Za některými kousky v šatníku Danuše Nerudové stojí česká módní návrhářka Hana Zárubová, prezidentská kandidátka si ale oblíbila i jiné české autory, například značku Leeda„Ráda podporuji českou oděvní tvorbu. My jsme vždy byli velmoc, co se týče odívání a textilního průmyslu, takže mám oblíbené značky i z české konfekce. Mám celou řadu šatů od Lucie Kutálkové (jedna z autorek značky Leeda - pozn. red.). Velkou parádu jsem udělala, když jsem byla loni na přehlídce Dnů NATO. Byla hrozná zima a foukal ostrý studený vítr, tak jsem si vzala kabát od paní Zárubové a všichni mi psali a ptali se mě, od koho je, že je krásný," potvrzuje Danuše Nerudová v rozhovoru pro Lifee.cz„Tak jsem vlastně i ráda, že jsem ji mohla doporučit. Já si myslím, že bychom my, české ženy, měly podporovat české tvůrce a českou tvorbu."

Šaty nikdy nekupuje jen pro jednu příležitost

Podle prezidentské kandidátky je v pořádku, pokud oblíbené šaty vynese do společnosti vícekrát, jelikož to značí její ekologické cítění a jistý pragmatismus. „Stalo se mi, že nějaký bulvární časopis přišel s tím, že Nerudová nosí stále stejné šaty. Já jsem strašně ráda, že toto téma bylo otevřeno, protože jsem člověk, který je velmi pragmatický a který si nikdy nekoupil šaty jen pro jednu příležitost," tvrdí Danuše, která si dle svých slov uvědomuje, že naše planeta má jisté limity a měli bychom se podle toho také chovat - udržitelně.

Myslím si, že šaty jsou od toho, aby se vynosily, co to jde. Takže se vůbec nestydím za to, že nejen já, ale i celá řada žen nosí šaty na více příležitostí, že je používá vícekrát. To je to málo, a zároveň hodně, co můžeme udělat pro naši planetu," soudí Nerudová.

Modrá barva podtrhuje Danušinu filosofii

A jak si zálibu prezidentské kandidátky v modrých šatech vykládá stylista slavných Miroslav Romaniv„Myslím, že v případě paní Nerudové znamená modrá jakousi stabilitu a optimismus. Nehledě na to, že je to barva z naší vlajky, tak modrá odjakživa značila moudrost, stabilitu a klid. To je podle mě velmi důležité - aby barva oblečení podkreslovala to, co chce Danuše vyjádřit svými postoji, slovy a činy," zamýšlí se v našem rozhovoru Romaniv.

Modrou kombinujte se světlými odstíny

Pro ženy, které by podobně jako Danuše Nerudová rády vynesly královskou modř, přidává Miroslav Romaniv radu ohledně jejího kombinování s jinými barvamiModrá barva se ideálně kombinuje se zemitými odstíny béžové nebo světle béžové, šedé, bílé. S černou barvou můžeme modrou kombinovat také, ale byl bych opatrnější, protože černá mívá tendenci pohltit jakoukoli jinou barvu," varuje stylista, který webu Lifee.cz pomáhá například s oblékáním našich SuperWomanS černou nám může vzniknout až nepříjemně ostrý kontrast. Já bych se tedy raději ubíral směrem k té béžové," radí Romaniv.

K šatům Danuše Nerudová klidně nazujte tenisky

Sama Danuše sice na společenské akce vychází v lodičkách, na méně formální příležitosti ale nemá problém obout k elegantním šatům ani volnočasovou obuv„Jsem člověk, který strašně rád nosí tenisky a velmi často je nosí i k šatům. A vím, že když jsem se začala objevovat na sociálních sítích a měla jsem šaty a k tomu bílé tenisky, tak se to rázem stalo obrovským hitem mezi mými podporovateli," dodává prezidentská kandidátka, pro kterou jsou tenisky nezbytnou součástí šatníku, protože volný čas ráda tráví v přírodě, ať už v lese, nebo u rybníka na rybách.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články