Leoš Mareš slaví 44. narozeniny: Připomeňte si jeho milostné avantýry, životní přešlapy i zdravotní trable

Leoš Mareš je český moderátor u rádia Evropy 2, herec a zpěvák.
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký CC BY SA
Leoš Mareš je český moderátor u rádia Evropy 2, herec a zpěvák.Leoš Mareš uvádí od roku 1998 Ranní show Evropy 2 s Patrikem Hezuckým. Moderoval také zábavnou show Talentmania, pěveckou soutěž Česko Slovenská Superstar, třetí řadu Česko hledá Superstar, soutěž Big Brother, hitparádu Eso, X Factor, Hlas Česko Slovenska, či slavnostní vyhlášení ankety Český slavík a Ceny Anděl 2012 a 2014.Leoš Mareš usedl také do poroty show Česko Slovensko má talent, ve které vystřídal herce Martina Dejdara. Je jedním z pěti porotců v Superstar 2020.+ 7 fotek+ 8 fotek

Slavný moderátor, který za svůj život proslul milostnými románky, úchylkou na kožichy, životem v luxusu, mnoha skandály, ale na druhou stranu i prospěšnými kousky, slaví narozeniny. Kdo prošel jeho postelí a na co by Leoš v životě asi raději zapomněl?

Petra Járková
Petra Járková 27. 04. 2020 08:00

Nejlepší, nejslavnější a nejlépe placený moderátor Česka slaví 44. narozeniny. Za svou dlouhou kariéru si získal sympatie mnoha lidí díky svému humoru, šarmu, luxusnímu životu, ale i úchylkou v kožiších nebo milostnými avantýrami.

Láska k Berounu

Leoš Mareš se narodil v Berouně, který má velmi rád a kdykoliv je možnost, o městě mluví a pomáhá mu vzkvétat. Po gymnáziu vystudoval ekonomickou fakultu na Západočeské univerzitě v Chebu. Byl však vždy živý, průbojný a měl komediální talent, proto začal moderovat diskotéky.

Evropa 2

V roce 1994 nastoupil do rádia Evropa 2, kde se seznámil s kolegou a nyní i blízkým kamarádem Patrikem Hezuckým a začali uvádět legendární pořad Ranní show, ve které velice úspěšně působí oba dodnes. Díky této práci se mohly plně projevit Marešovy kvality a on se tak postupně dostával na žebříček nejúspěšnějších moderátorů Česka.

Kožichová éra

S mírou uznání samozřejmě rostly i Leošovy honoráře a dnes můžeme s klidem říci, že patří mezi naše nejlépe placené moderátory. Aby se na špici dostal co nejdřív, rozhodl se pro bláznivý kousek. Vytáhl z šatníku sérii kožichů, které se staly jeho poznávacím znamením, a začal zpívat. Jeden čas se mu dokonce říkalo "ten v kožichu".

Cesta na vrchol

Jak sám moderátor říká, není žádný zpěvák, ale rád dělá show. Když nazpíval duet Nejlepší nápad s Terezou Kerndlovou a následně píseň Svalnatec, stal se z něj Bůh českých diskoték. Nošení kožichu mu vydrželo až do roku 2005, kdy ho sundal kvůli moderování úspěšné reality show Big Brother.

Nejslavnější český moderátor

Leoš se tam tak blýskl, že následně získal moderátorský post i v pěvecké soutěži Česko hledá SuperStar, X Factor nebo Hlas Československa. Také si ho můžete pamatovat z několikaletého moderování hudební hitparády ESO. Dnes moderátor působí jako porotce hudební show Česko Slovensko hledá SuperStar.

Zdravotní obtíže

Zajímavostí je, že Leoš spí průměrně čtyři hodiny denně a jeho organismus je na to už tak zvyklý, že mu to jinak nejde. Možná to však v minulosti mohlo mít vliv na jeho zdravotní stav. Moderátor byl na kolonoskopii za pět minut dvanáct. Na střevech mu totiž našli polyp, který mohl postoupit do rakovinového stádia. Mareš šel na vyšetření díky svému otci, který na podobné závažné onemocnění roku 2015 zemřel.

Synové

Leošovi prošlo postelí mnoho krásek. Pojďme na jeho největší lásky i milostné přešlapy zavzpomínat. Roku 1999 do jeho života vstoupila Monika Poslušná, kterou si o devět let později vzal na Jemništi za manželku. Mají spolu syny Jakuba a Matěje. V roce 2017 se pár po dlouholetém odloučení rozvedl.

Leošovy ženy

Nebylo divu, že Monika Leoše nechala, o jeho nevěrách si totiž cvrlikali i vrabci na střeše. Už pár měsíců po svatbě ji začal podvádět s modelkou Lucií Petriškovou. Rok po rozchodu to už ale byla zase jiná žena. Tentokrát los padl na prodavačku, která se snažila prosadit v showbyznysu a Leoš byl ideální volbou. Jmenovala se Gabriela Dvořáková a po Leošově boku se objevovala několik měsíců. Další v řadě byla krásná Vicemiss 2008 Hanka Svobodová. S tou moderátor chodil asi rok půl, ale pak se jejich vztah také rozpadl. Následovala topmodelka Michaela Kociánová, která se k němu sice skvěle hodila, ale díky své práci, při které stále cestuje, se vztah nemohl rozvíjet a po několika měsících skončil. Roku 2012 se Mareš dal dohromady s modelkou Petrou Faltýnovou a troufáme si tvrdit, že by na toto období rád zapomněl. Faltýnová se totiž nechovala zrovna příkladně a Mareše dost často na veřejnosti ztrapňovala. Po období rozchodů a návratů se s ní konečně roku 2014 definitivně rozešel. Rok na to si našel ženu poslední, v pořadí druhou Moniku a také druhou manželku. Vzali se totiž roku 2018 a od té doby tvoří stabilní pár českého showbyznysu.

NA TO, JAK ŠEL ČAS S LEOŠEM MAREŠEM, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články