Lucie Vondráčková o synech Matyášovi a Adamovi: Jsem velmi akční maminka, televizi jim pouštím jen za odměnu

Lucie Vondráčková o synech Matyášovi a Adamovi: Jsem velmi akční maminka, televizi jim pouštím jen za odměnu
Zdroj: Herminapress
Lucie Vondráčková slaví společně s Janem Bendigem (vlevo) nebo Michaelou Tomešovou (druhá zleva) 100 let slavného studia vyrábějícího animované pohádky.Lucie Vondráčková se svěřila, že mezi její favority patří Ratatouille nebo V hlavě.Zpěvačka vysvětluje, že se syny Matyášem a Adamem raději tráví čas venku než před televizí. Synové Lucie Vondráčkové se věnují tenisu gymnastice a plavání.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zpěvačka Lucie Vondráčková (43) patří mezi naše nejznámější dabérky animovaných filmů pro děti. V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, jaké pohádky mají nejraději její synové Matyáš (11) a Adam (7) a za jakých podmínek u nich doma běží televize. Čím své syny místo sledování filmů zaměstnává?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 05. 2023 09:00

Lucie Vondráčková si nenechala ujít tiskovou konferenci ke 100. narozeninám nejznámější americké firmy, která vyrábí animované pohádky. Měla k tomu důvod, protože sama patří mezi osobnosti, které propůjčily svůj hlas několika animovaným postavám.

Zpěvačka už před časem Lifee.cz prozradila, že se svými syny Matyášem a Adamem, které má s exmanželem, hokejistou Tomášem Plekancem, tráví maximum času aktivně a jejich program organizuje tak, aby se nestačili nudit u televize„Naši byli generace, co ti dala klíč na krk a přijď si domů. Já jsem taková máma kvočna, jsem s těma klukama pořád," vysvětluje v talk show Na kafeečko.

Jak dlouho vás provází Disney?

Od dětství.

Jak se k vám dostala první nabídka na dabování animovaných pohádek?

Myslím, že to byl tenkrát velký konkurz, snad na tři kola, a celé to schvalování mé osoby bylo velmi složité. Když potom přišel závěrečný verdikt, byla to velká radost. Šlo o Alenku v říši divů. Potom už přišel v roce 2005 Rychlý Stripes a všechny tyhle hezké rodinné filmy.

Co máte na těchto pohádkách nejraději?

Oblíbila jsem si třeba Ratatouille nebo V hlavě. Líbí se mi, že to je úžasná zábava jak pro děti, tak pro dospělé. Není to utrpení, když se na to rodič dívá, naopak si tam své téma nachází i on. Toto byl fenomén také většiny českých pohádek. Vždycky jsme uměli skvěle natáčet pohádky, které pobavily celou rodinu - ať už různými jinotaji nebo symboly. A tohle ten Disney prostě umí.

Jaké pohádky jste měla ráda jako dítě?

Dodnes jsou u nás doma bestsellery právě Ratatouille nebo V hlavě. Měla jsem ráda všechny ty Sněhurky a Popelky. Milovala jsem také krátké pohádky, které se tenkrát u nás moc nedávaly a většinou se chytaly jako podpultové zboží z Německa na VHS kazetách. Třeba ty s Kačerem Donaldem a s tím vtipným skunkem, který utíkal za veverkou.

Kdy si se syny pouštíte pohádky nejčastěji?

Moji synové už jsou docela velcí, takže oni už z pohádek přecházejí na jiné zájmy. Ale nejčastěji si takové večery děláme, když vyhrají medaili ve sportu - to si potom dáme za odměnu. Ale upřímně řečeno, já jsem třeba raději, když jsou venku a běhají. Na sezení u televize nás moc neužije.

Co teď vaše syny nejvíce zaměstnává?

Asi plavání, gymnastika - no a samozřejmě já! Jsem velmi akční maminka, takže s nimi pořád něco hezkého vymýšlím. Zkrátka se nenudíme.

Kdybyste mohla být jednou pohádkovou postavou, kterou byste si vybrala?

Jé, to je ale hezká otázka! Sama jsem nad tím už přemýšlela. Třeba by se mi moc líbilo být na jeden den Moanou.

Proč právě ona?

Kvůli tomu dobrodružství. Přišla mi taková akční. Nebo by to byla Rebelka, to je taky fajn holka.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články