Mahulena Bočanová o autistické dceři Márince (21): Jsem pyšná, jak je statečná, v tom jsme si podobné

Mahulena Bočanová o autistické dceři Márince (21): Jsem pyšná, jak je statečná, v tom jsme si podobné
Zdroj: Herminapress
Dcera Mahuleny Bočanové Márinka letos oslavila 21. narozeniny.Márinka na aktuální fotografii z letošního roku.Márinka trpí poruchou autistického spektra.Přesto je velmi společenská a ráda mámu doprovází na pracovní události.+ 6 fotek+ 7 fotek

Dcera herečky Mahuleny Bočanové (55) Márinka (21) trpí od narození poruchou autistického spektra. Mahulena proto říká, že ačkoli Márinka vypadá na 14 let, duší je stále pětiletou holčičkou. Přesto s ní má herečka mnoho podobných povahových rysů a život bez ní si už nedokáže představit. Co letos Márinka dostane pod stromečkem?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 12. 2022 08:00

Márinka, jejímž otcem je podnikatel Viktor Mráz, má podle Mahuleny Bočanové dobré srdce, je společenská a navzdory své diagnóze se ve světě neztratí. Nekňourá, je statečná, má velkou výdrž. Je to prostě statečná holka. Když srovnávám její chování s jinými dětmi, třeba když jsme byly v nemocnici na lůžkovém pobytu, byla jsem na ni opravdu pyšná. Je vážně dobrá," říká Mahulena v rozhovoru pro Lifee.cz.

Ta už dříve přiznala, že se vnitřně smířila s tím, že dcera na ní bude doživotně závislá. Na to, jak to má v životě komplikované, tak opravdu není žádná kňoura. Je to frajerka. A je hrozně hodná," říká herečka o své dospělé dceři.

Jak se s dcerou Márinkou těšíte na Vánoce?

Strašně moc! Už mám schované dárky po celém baráku, a dokonce mám také všechno zabalené. My máme dům, který je celkově otevřený - nemáme místnosti, do kterých by se dalo zavřít, protože já jsem ráda, když o Márince pořád vím, o každém jejím kroku.

Jak tedy probíhalo to balení dárků?

Musím se vám přiznat, že musím čekat, až tvrdě usne, abych ty dárky mohla balit. Ona stále věří na Ježíška. Je jí 21 let, ale je autistka, duší pětileté dítě, prostě to má jinak. Balila jsem po kouskách, po částech, ale mám toho spoustu, jako každý rok.

Co jí udělá největší radost?

Elektronika - mobily, ipady, hry nebo tancování, které si zapojíte do televize. A hlavně ta technika, to mají všichni autisté společné.

Kde budete slavit Silvestra?

Já budu na Silvestra s rodinou ve Františkových lázních. My jsme každý rok jezdily na hory, ale letos jsme byly takové nostalgické, protože jsme se s rodinou viděly méně. Tak jsme si s holkama řekly, že budeme spolu.

Vidíte s Márinkou nějaké společné povahové rysy?

Ano. Nekňourá, je statečná, má velkou výdrž. Je to prostě statečná holka. Když srovnávám její chování s jinými dětmi, třeba když jsme byly v nemocnici na lůžkovém pobytu, byla jsem na ni opravdu pyšná. Je vážně dobrá.

Takže se v životě neztratí?

Na to, jak to má v životě komplikované, Márinka opravdu není žádná kňoura. Je to frajerka. A je hrozně hodná. Ona má strašně dobré srdce, vážně by se rozdala. Když jí kupuji sladkosti, vždycky říká, že musíme koupit ještě pro děti do školy a na tábor...

Myslí na ostatní?

Myslí, ano. Kdykoli jdeme někam za dětmi, má to všechno připravené v tašce, kterou sama táhne.

Koukám na vaše obočí (v detailu k vidění ve fotogalerii - pozn. red.). Nedávno jsme v podobném stylu viděli Kairu Hrachovcovou. To byl váš nápad?

To se teď takhle nosí a jsou na to speciální tužidla. Od dětství se mi smáli, že mám obočí jako Brežněv - a vždycky to ke mně patřilo. Teď jsou na to všechny možné přípravky. Hezky to ráno učešete a ono vám to do večera vydrží. Dost mě to baví.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články