Mahulena Bočanová s dcerou Márinkou ráda peče: Připravte si delikátní večeři podle jejich rodinného receptu

Mahulena Bočanová s dcerou Márinkou ráda peče: Připravte si delikátní večeři podle jejich rodinného receptu
Zdroj: Herminapress
Mahulena Bočanová se svou dcerou Márinkou, která zanedlouho oslaví jednadvacáté narozeniny.Márinka trpí od narození autismem, v pubertě se k němu přidala ještě epilepsie.Márinka má podle herečky rozum pětiletého dítěte.Mahulena Bočanová proto říká, že s dcerou bude žít do smrti. Pranic jí to ale nevadí - naopak.+ 6 fotek+ 7 fotek

Mahulena Bočanová (55) a její dvacetiletá dcera Márinka jsou nerozlučná dvojka. Kvůli nemoci, kterou dívka od narození trpí, má podle herečky rozum pětiletého dítěte. I proto stále bydlí s mámou, jež si život bez ní už neumí představit. Společně nejen žijí a vyrážejí bok po boku do společnosti, ale také pečou. Jejich nejoblíbenější rodinný recept vám nyní přinášíme.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 08. 2022 08:00

V dceři má herečka životního parťáka a nejlepší kamarádku. Přestože Márinka trpí od narození lehčí formou autismu a v pubertě se u ní navíc objevila epilepsie, vypadá to, že si s mámou skvěle rozumí. Chodí bok po boku do společnosti a život ve dvou jim náramně vyhovuje. To ostatně potvrzuje sama herečka.

Mahulena Bočanová a její Márinka

Márinka, jejímž otcem je podnikatel Viktor Mráz, vyrostla do krásy a pyšní se dlouhýma štíhlýma nohama, které zdědila po mamince, plnými rty a blonďatými vlasy. Někteří ji dokonce přirovnávají k herečce Julii Roberts.

Jsme jedna bytost se čtyřma nohama a je to hezké. Já jsem optimistický a silný člověk a ona žije tou mojí silou, kterou mi dává zase svojí něhou, čistotou a radostí ze života. Nevím, co bych bez ní dělala. Kdybych měla běžné dítě, ten život by byl pro mě asi prázdnější,“  říká Mahulena v rozhovoru pro Ženy.iprima.cz.

Mentálně je podle ní Márinka na úrovni pětiletého dítěte. A ač trpí poruchou autistického spektra, není uzavřená. Ba naopak - má velmi ráda lidi a společnost, je velmi komunikativní a pranic jí nevadí neznámé prostředí.

Dcera jako nejlepší kamarádka do konce života

„Jsem za ni ráda a všichni taky říkají, že má kliku, že jsem zrovna já její máma. Jak říká Máňa: 'Jsme silná dvojka, mamušendo, jsem tvoje nejlepší kamaráda až do konce života.' A já na to: 'No jasně!' Ještě kdyby věděla, co to znamená," posteskne si Mahulena na oko. Zároveň ji těší, že dcera během lockdownu udělala velké pokroky, například ve vnímání budoucího a minulého času.

V pořadu Život ve hvězdách Mahulena přiznala, že kdyby dcera odešla z domu, zlomilo by jí to srdce. Natolik už jsou spolu provázané. „Vždycky budeme bydlet spolu. Ta mi nikam z hnízda neuteče. Ta představa, že by mi moje dítě uteklo z domova... asi by mi ruplo srdce. Jako žena bych to asi nezvládla," připouští herečka.

Recept na cikánské fondue Mahuleny Bočanové

Mahulena Bočanová je velmi aktivní a sdílná na sociálních sítích, kde se také se svými fanoušky podělila o oblíbený rodinný recept na cikánské fondue, které si s Márinkou připravují několikrát do roka. Chléb plněný sýrovou směsí dělá vždy, když v lednici zbude nějaká ta zelenina, uzeniny a sýr.

S dcerou si toto jídlo také připravují o svátcích, například na Vánoce. Herečka ovšem tuhle dobrotu konzumuje celoročně a pochvaluje si, že do náplně můžete vždy přidat něco nového.

Budete potřebovat: kulatý chléb, tavený sýr, slaninu, cibuli, lučinu, smetanu, papriku, tvrdý sýr, jogurt, vajíčko

Příprava: Chlebu odřízneme vršek, vydlabeme vnitřek a kůrku naplníme vším, co doma najdeme. Potřeme vajíčkem a umístíme na plech do trouby, přiklopíme odříznutým vrškem a pečeme, dokud se sýr neroztaví. Vydlabaný vnitřek přidáme asi 10 minut před dopečením na plech také a roztavený sýr jím potom vytíráme.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články