České krásky, které i po padesátce oblékají minisukni. Jak jim to sluší?

10 českých krásek, které rády nosí minisukně i po padesátce
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka Heidi Janků (59) se rok před šedesátými narozeninami pyšní postavou lepší, než mají mnohé dospívající dívky.Heidi Janků se toho nebojí a obléká se mladistvě, podle poslední módy, a neopomíjí ani minisukně.Zpěvačka Heidi Janků je ztělesněním přísloví, že věk je pouhé číslo.Herečka Dana Morávková (50) říká, že jí zájem o její nohy lichotí.+ 16 fotek+ 17 fotek

Krásné štíhlé nohy i po padesátce? Web Lifee.cz pro vás vypátral deset slavných českých žen, které se pyšní nožkami podobně ladnými, jako mají gazely. Nebojí se je ukazovat v minisukních a na podpatcích, a to i přesto, že ne všechny mají výšku modelek.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 06. 2022 08:00

Váháte, v čem vyrazit do společnosti, na důležitou schůzku nebo do kanceláře? Inspirujte se českými ženami, které disponují křivkami modelek, aniž by se jimi skutečně staly. Čemu za to vděčí? Web Lifee.cz vyzpovídal stylistu oblíbené herečky Dany Morávkové, který radí: základem všeho jsou podpatky!

Které další padesátnice neváhají beze strachu ukázat své nohy? Podívejte se do naší fotogalerie. Naleznete mezi nimi například cvičitelku Hanku Kynychovou (54), zpěvačku Leonu Machálkovou (55), návrhářku Beatu Rajskou (59) nebo femme fatale Mahulenu Bočanovou (55) a Ivanu Chýlkovou (58).

Dana Morávková

Nohy herečky Dany Morávkové (50) fascinují celé zástupy jejích fanoušků. Není divu. Vypadají skvěle za všech okolností, a to i přesto, že Dana měří jen něco málo přes 160 centimetrů. Jak Dana prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, vděčí za ně nejen genům, ale také svým zapálením pro sport.

Málokdo dnes ví, že Dana je vystudovaná choreografka a v dospívání se věnovala krasobruslení. "Právě nohama jsem odmalička hodně makala.Dělala jsem balet a také krasobruslení. Přišlo mi, že krasobruslařky obecně nemívají moc hezké a štíhlé nohy,“ krčila Dana skromně rameny, když jsme se jí ptali na rady ohledně jejích gazelích lýtek.

V našem rozhovoru přiznává, že pro celkový dojem hrají stěžejní roli podpatky. Podpatky dělají ženské nohy ještě krásnějšími. Proto je také s oblibou nosíme. Ono to k té herecké profesi prostě patří. Ale když budu v nějakém filmu běhat, tak samozřejmě poběžím v teniskách,“ smála se sympatická herečka.

Lucie Bílá

Ani zlatá Slavice Lucie Bílá (56) není svou výškou žádná topmodelka. Podle informací vyhledávače Google je o pouhé tři centimetry vyšší, než její kolegyně Dana Morávková. Ona sama si přitom právě ze svých nohou ráda dělá legraci, jak přiznává na svých sociálních sítích. Mezi její oblíbené a časté vtípky například patří hláška, že má nohy dlouhé až na zem, a pokud se během jejích koncertů něco nedaří, s oblibou zde se smíchem prohlašuje: „Ukážu nohy a můžeme jít domů, ne?"

Lucie se přitom nezříká svých oblíbených minisukní, kterým je věrná už od svých pěveckých začátků v metalových skupinách. Také ona ráda sází na lodičky s vysokým podpatkem, které jí centimetry přidávají a také půvabně protahují stehna i lýtka. Outfitům Lucie Bílé také za všech okolností vévodí černé transparentní silonky, bez kterých, zdá se, nedá ani ránu.

Zpěvačka se netají tím, že za své krásné nohy vděčí tvrdé disciplíně, kterou si naordinovala, pravidelnému cvičení, a také jídelníčku. Soukromou posilovnu včetně bazénu si dokonce vybudovala přímo ve svém domě v Otvovicích.

V posledních letech se nadobro vzdala alkoholu a tělo se snaží co nejvíce hydratovat čistou vodou. „Jím třikrát denně. Den začínám bílkovinou, bílkoviny střídám. Jím jedno jablko denně. A je důležité být na sebe hodná. Zjistila jsem, že když jsem držela drastické diety, tak jsem tloustla. Když jsem hledala lásku, tak mi to nevyšlo. Dávám tedy všemu svobodu,“ prozradila před časem webu Super.cz.

Jak na krásné nohy?

Web Lifee.cz šel pro radu za člověkem, který je jedním z nejpovolanějších. Martin Brumerčík je stylistou Dany Morávkové.  „Pro zdůraznění nohou jsou velmi důležité boty. Pochopitelně, že čím vyšší je podpatek, tím líp. Nicméně chce to zvolit boty, které budou nositelné a pohodlné. Barvy lodiček také musejí ladit se siluetou. To, co chcete umenšit, zvolit ideálně tmavší, co zvýraznit, to světlejší. Pohrát si s optikou," radí Martin čtenářkám. Záleží také na tom, co dotyčná dáma oblékne. „Postavu je možné prodloužit siluetou – výstřih a podpatky. Pokud máte širokou a vlající spodní část šatů, měla byste zmenšit tu vrchní – a obráceně."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články