Mahulena Bočanová slaví 53. narozeniny: Měla komplexy, že není tak hezká jako starší sestra, ve škole měla samé jedničky

Mahulena Bočanová se narodila 18. 3. 1967 v Praze jako dcera architekta. Již od třech let účinkovala v reklamních spotech a tančila balet. Ani první dětské role na sebe nenechaly dlouho čekat.
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký – Vlastní dílo CC BY SA 3.0
Mahulena Bočanová se narodila 18. 3. 1967 v Praze jako dcera architekta. Již od třech let účinkovala v reklamních spotech a tančila balet. Ani první dětské role na sebe nenechaly dlouho čekat.Při škole nastoupila v Národním divadle do her Vassa Železnovová a Rozbitý džbán, dva roky poté do Činoherního klubu ve hrách Ivanov, Obsluhoval jsem anglického krále, Žebrácká opera, Pitvora, Dům, Lesoduch. Po revoluci odjela na Kypr, po několika letech se vrátila a účinkovala ve hře režiséra Krobota Sex noci svatojánské. V současné době[kdy?] vystupuje v Činoherním klub ve hře Dámský krejčí.Pravidelně vystupuje také v soukromém divadelním souboru Háta, kde hrála v představeních Prolhaná Ketty, Láska, sex a žárlivost, Klíče na neděli, Rozmarný duch, To byl teda silvestr.+ 4 fotky+ 5 fotek

Charismatická herečka, která svou kariéru započala už jako malá holka, je dcerou uznávaného architekta Jana Bočana. Nemá ale nic společného s režisérem Hynkem Bočanem, s nímž je často spojována do příbuzenského vztahu. Byla dlouhá léta vdaná za podnikatele Viktora Mráze. Nyní žije sama s dcerou Marinou.

Petra Járková
Petra Járková 18. 03. 2020 08:00

Mahulena Bočanová na škole patřila mezi premianty, nebyl tedy problém s uvolňováním na filmování. Byla ale také divoké dítě se spoustou kamarádů a lásek. Dětství prožila na Slapech. Maminka byla ta přísná a tatínek zase charismatický bohém. Z obou rodičů má prý herečka něco.

Mindrák

V pubertě ale prý kráska také trpěla mindrákem, že není tak hezká, šikovná a oblíbená jako její o čtyři roky starší sestra. Cítila se prý nechtěná a zbytečná.

Divadelní hvězda

Herečka Mahulena Bočanová vystudovala na pražské konzervatoři hudebně-dramatický obor a ještě při studiu nastoupila do Národního divadla. Tam si zahrála ve hře Vassa Železnovová a Rozbitý džbán. Zazářila také v Činoherního klubu ve hrách Ivanov, Obsluhoval jsem anglického krále, Žebrácká opera, Pitvora, Dům nebo Lesoduch.

Život na Kypru

Po revoluci odjela na Kypr, kde několik let žila. Po návratu se vrátila k herectví. Účinkovala například ve hře režiséra Krobota Sex noci svatojánské. Velkou oblibu si získala také ve hře Dámský krejčí, kterou stále hraje Činoherní klub.

Seriálová hvězda

Stejně jako v divadle, byla hodně obsazovaná i do filmových rolí. Už jako malá holka se objevila v seriálech Chalupáři nebo  Pan Tau. Z filmů nesmíme zapomenout na Goleta v údolí, Tábor padlých žen nebo Post Coitum. Objevila se také v retro seriálu Vyprávěj a nyní ji můžeme vídat v Ordinaci v růžové zahradě 2.

NA EXOTICKOU HEREČKU MAHULENU BOČANOVOU SE MŮŽETE PODÍVAT DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články