Maroš Kramár versus Roman Pomajbo: Víte, co tyhle slovenské fešáky rozděluje, a co spojuje?

Maroš Kramár versus Roman Pomajbo: Víte, co tyhle slovenské fešáky rozděluje, a co spojuje?
Zdroj: Herminapress
Herec a moderátor Maroš Kramár se před lety také objevil na karlovarském filmovém festivalu.Ženy si Maroše Kramára oblíbily, protože nezkazí žádnou legraci. Přátelské vztahy udržuje například s kolegyní Chantal Poullain.Skvělým parťákem je Vladimír Kořen, se kterým Maroš Kramár moderuje oblíbený pořad České televize, Zázraky přírody.Maroš Kramár říká, že mu Češi občas vyčítají slovenský přízvuk, Slováci zase češtinu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Dva oblíbení slovenští herci a moderátoři se popularitě těší také v České republice. Tihle dva přitom mají společného více, než byste čekali. Jak prozrazuje Roman Pomajbo, narodili se ve stejný den, jen s tím rozdílem, že deset let po sobě. Oba také bravurně ovládají češtinu, ze které mají jako jedni z mála slovenských herců i maturitu.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 07. 2022 12:00

Oblíbený slovenský herec Maroš Kramár (63) se v rozhovorech netají tím, jak těžká je jeho pozice mezi dvěma státy, Českem a Slovenskem. Magazínu Lifee.cz například nedávno prozradil, že na Slovensku mu dlouhé roky někteří lidé nemohou přijít na jméno, protože v českých filmech a seriálech mluví česky. Někteří čeští diváci zase mají problém s tím, že mu v češtině zůstává lehký slovenský přízvuk.

Kramár s Pomajbem se narodili ve stejný den

Češtinu ovšem bravurně ovládá také jeho mladší slovenský kolega, herec Roman Pomajbo (53), kterého si diváci mohou pamatovat například z Landova filmu Kvaska nebo z pořadu Partička. V rozhovoru pro Lifee.cz ovšem Roman Pomajbo odhaluje, že ho s Marošem Kramárem pojí překvapivě více věcí.

„Studovali jsme s Marošem na konzervatoři v Brně a učil nás stejný pan profesor. Dokonce máme z češtiny maturitu, jako jedni z mála slovenských herců. Maroš se dokonce narodil ve stejný den jako já, jen deset let přede mnou. Jsme narozeni čtyři dny po Leninovi, šest dní po Hitlerovi a v den narození a úmrtí Shakespeara - ale to není vědecky dokázáno," směje se Roman Pomajbo, který nezapomíná s rošťáckým úsměvem znovu připomenout, že on je ten, kdo je z nich dvou o deset let mladší. S Marošem Kramárem se prý v této věci velice rádi špičkují.

Recitovat v češtině? Žádný problém!

„Lidé mi říkají, že mám trochu ostravský přízvuk. Baví mě to. Žiji sice na Slovensku, ale mám repertoár i v češtině. Všude se s tím chlubím a rád publikum ohromuji svou recitací. Umím hodně básní zpaměti ještě z konzervatoře," vypráví Roman Pomajbo a neváhá se pochlubit. Například teď často recituju Raport od Fráni Šrámka. Je to tak dokonalé a stále aktuální, poslouchejte: Člověk rád jde, člověk musí jít, když pán chce smrti vstříc. Však koní šetřte, prosím tisíckrát. To dobytče se strašně umí ptát, proč nesmí žíti víc," recituje herec během našeho rozhovoru spontánně.

Za Šrámka dostal svůj první honorář

Je na něm vidět, že stejně jako kolega Maroš Kramár ve společnosti rád baví publikum. Lidé bývají v šoku a zapomínají tleskat, to mám rád. Ale když je rozpláču, tak je hned zase rozesměju - například i tím, že jsem za tuhle báseň dostal svůj vůbec první honorář," dodává oblíbený slovenský komik. Za Fráňu Šrámka prý na veterinární škole dostal 100 korun československých, a to od pána, který měl na starost koně.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články