Moderátor Rey Koranteng vypravuje dcery do školy: Nejmladší Leontýnka nemůže dospat, synovec si z ní utahuje

Moderátor Rey Koranteng vypravuje dcery do školy: Nejmladší Leontýnka nemůže dospat, synovec si z ní utahuje
Zdroj: Showpix
S prostřední dcerou Sofií v roce 2007. Dnes jí je 15 let.Dcera Sofie je dnes patnáctiletá slečna, která se zajímá o umění.Rok 2010, prostřední dcera Sofie doprovází tatínka na rozsvěcení vánočního stromku.S nejstarší dcerou Vanessou v roce 2008+ 6 fotek+ 7 fotek

Tvář moderátora Reye Korantenga vídáme pravidelně na televizní obrazovce a ani letos v závěru prázdnin jistě nebude chybět reportáž o návratu dětí do školních lavic. Sám Rey je otcem tří dcer, proto nás zajímalo, která z nich se do školy těší nejvíce a zda některá plánuje jít v otcových šlépějích a stát se moderátorkou.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 08. 2022 08:00

Moderátor Televizních novin Rey Koranteng (48) má s manželkou Monikou tři dcery - nejstarší a dnes již dospělou Vanessu (26), která studuje mezinárodní obchod na severu Evropy, Sofii (15) a nejmladší Leontýnku (6). Té bude co nevidět 7 let a v září se chystá do druhé třídy.

Jsme poměrně tichá rodina, říká Koranteng

Že by dcery podědily jeho ambice a pomýšlely na práci před televizními kamerami, to Rey Koranteng zatím nepřipouští: Vanessa je zaměřená úplně jiným směrem, spíše byznysově. Sofča je zase umělkyně a není velký extrovert – stejně jako já, jsem také spíše introvertnější typ. Jsme vlastně poměrně tichá rodina," vysvětluje moderátor v našem rozhovoru.

Nejmladší Leontýnka se čertila kvůli synovci

„Leontýna je zatím malá, je jí šest let a je to takové éro, ta nás ještě překvapí," zamýšlí se Rey Koranteng nad osudem své nejmladší dcery. „První třídu už máme za sebou, brzy totiž oslaví sedmé narozeniny. Jako prvňáček byla nadšená a škola ji moc baví," chválí svoji Leontýnku.

Netypické jméno prý Rey pro holčičku sám navrhnul. Jde o staré řecké jméno, které se také díky slavnému filmu Ať žijí duchové přeneslo do českého prostředí. Leontýnka prý v posledních srpnových dnech nemůže dospat a na začátek školního roku se moc těší. Synovec už jí řekl, že je šprt. Čertila se, ale když se těší do školy, to ještě neznamená, že je šprt. To jsem jí vysvětlil."

Dcery mají svobodu, ale také zodpovědnost

Rey Koranteng říká, že je dobře, když si každá z jeho tří dcer rozhodne o své budoucnosti sama. Žádné ideální povolání jim nepředhazuje a netrvá ani na tom, aby šly v jeho šlépějích. Já jim dávám úplnou svobodu, ať si každá sama rozhodne, kam ji osud zanese. Svoboda je ale také odpovědnost, proto jim říkám: Děti, je to váš život, vaše svoboda a vaše zodpovědnost," dodává závěrem moderátor, kterého na obrazovkách TV Nova vídáme už neskutečných 28 let.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články