Módní styl Kateřiny Zemanové: Co říká na srovnávání s Kate Middleton?

Kateřina Zemanová má podobný styl oblékání jako Kate Middleton: Co rády nosí do společnosti?
Zdroj: Showpix/Herminapress
Módní styl první slečny Česka, Kate Zemanové, prošel velkou proměnou. Dříve jsme ji mohli vídat v blond mikádu.Kateřina navštěvovala kluby a její modely vynikaly především krátkými sukněmi nebo výraznými doplňky. S tím je teď konec.Jejímu šatníky dnes dominují oversize saka v zemitých odstínech. V době pandemie ladila do podobných barev také respirátory.Styl Kateřiny Zemanové by se dnes dal označit za pánský.+ 5 fotek+ 6 fotek

Kateřina Zemanová prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, jaký je její vztah k módě a jak reaguje na časté srovnávání její osoby s britskou vévodkyní Kate Middleton. Má vlastního stylistu, nebo si outfity připravuje sama?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 06. 2022 14:30

Dcera prezidenta České republiky, Kateřina Zemanová (28), má diář plný povinností spojených s Nadačním fondem Miloše Zemana, díky čemuž je častěji na očích veřejnosti. Jaký je její vztah k módě a trendům a čemu se věnuje ve volném čase?

Kateřina Zemanová a srovnávání s Kate Middleton

Módní styl naší první slečny prošel za dobu, co je veřejně známou osobností, značnou proměnou, stejně jako její účes. Dříve jsme ji mohli vídat s blond mikádem, ovšem po návratu z Londýna razantně změnila image. Z Velké Británie už se do Česka nevrátila nedospělá slečna, ale dáma, která vyniká sofistikovanou a nadčasovou elegancí.

Srovnávání s britskou módí ikonou Kate Middleton se sice její jmenovkyně nebrání, ale jak říká v rozhovoru pro Lifee.cz, je pod její rozlišovací schopnost články o své osobě číst. „Moc se omlouvám, ale módu já vůbec nesleduji, takže ani žádné srovnávání s Kate Middleton," krčí usměvavá první slečna skromně rameny. „Já a móda, to je asi ta nejnudnější věc, o které bych mohla mluvit. Nemám žádného stylistu a na tyhle věci absolutně nehledím. Nesleduji ani módní trendy, jde to úplně mimo mě."

Kateřina se - bez pomoci stylisty - našla v pánském stylu oblékání, kterému dominují kárované kalhoty volnějšího střihu a oversize saka, většinou v zemitých odstínech béžové, šedé nebo tmavě zelené. V kostýmcích se objevuje i Kate Middleton, která ovšem častěji volí šaty a do svého šatníku nechává proniknout barvy.

„Většinou, když jdu do společnosti nebo na nějakou veřejnou akci, tak ten den spojujeme více událostí najednou. Proto se snažím jít zlatou střední cestou," popisuje Kateřina klíč, podle kterého své outfity sestavuje. Praktická stránka věci podle ní vítězí nad zdobností nebo zbytečným luxusem. „K tomu pochopitelně řeším typ akce, přesuny z místa na místo a počasí, aby mi nebylo ani horko, ani zima. Ve finále je oblečení to poslední, co řešíte. Jasně, že nad tím přemýšlím, ale určitě ne víc než kdokoli jiný," míní skromně Kateřina.

Vlasy už Kateřina Zemanová netrápí odbarvováním na nepřirozenou blond barvu a raději dala přednost přirozenému kaštanovému odstínu, který působí mnohem elegantněji. Vlasy má také podstatně delší a na první pohled zdravější.

Zemanová přerušila studium v Londýně

Zemanové se po přerušení studia v Londýně a s příjezdem do Česka poněkud proměnily povinnosti. Sama říká, že zásadním momentem pro ni byla pandemie covidu„V té době jsem se vrátila do Česka a jsem moc ráda, že jsem v tuto těžkou dobu mohla být se svou rodinou a se svými přáteli. Proměnilo to harmonogram a plány většině lidí na světě," vzpomínala první slečna, jejíž pracovní program se teď týká především nadačního fondu jejího otce. Podílí se zde na logistice, organizaci, ale také reprezentování fondu na veřejných akcích. Nejčastěji ji tedy můžeme vidět předávat šeky potřebným lidem nebo organizacím. Třetím rokem je také patronkou akce Anděl mezi zdravotníky.

Koníček Kateřiny Zemanové? Spánek!

Koníčky? Mám absolutní minimum volného času. Většinu zabere práce, rodina a přátelé. Nepěstuji žádný specifický koníček," překvapila nás první slečna republiky, která se prý nevěnuje ani háčkování, nebo pečení. Jak tedy vlastně relaxuje? „Moc nevypínám, nejvíce relaxuji spánkem, ale asi to není ta nejlepší rada, jakou bych mohla dát," obrací se na čtenáře Lifee.cz, jako by si tak pomyslně sypala popel na hlavu. „Ale moc děkuji, že jste mi to připomněla, asi bych se na to měla trochu víc soustředit."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články