Patrick Swayze a Jennifer Grey tvořili v Hříšném tanci dokonalý pár. Ve skutečnosti to mezi nimi ale vřelo

ady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem.
Zdroj: TV Nova

Patrick Swayze odehrál řadu úspěšných filmových rolí. Tu nejznámější z nich si ale střihl ve snímku Hříšný tanec, kde se coby Johny objevil vedle Jennifer Grey. Na filmovém plátně tvořili dokonale sehranou dvojici, ve skutečnosti mezi nimi ale bylo docela dusno.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 09. 07. 2020 10:49

Hříšný tanec byl natočený v roce 1987. Swayzemu tehdy bylo 34 let, ve filmu hrál ale pětadvacetiletého Johnyho. Podobně na tom byla i Jennifer, která si coby šestadvacetiletá zahrála sedmnáctiletou dívku.

Patrick Swayze jako neohrožený vůdce

Ve filmu je mezi oběma vidět vášeň, ovšem doopravdy to mezi nimi docela vřelo. Společně se potkali už o několik let dříve v akčním filmu Red Dawn, před kterým museli všichni herci absolvovat osmitýdenní vojenský výcvik. Říká se, že Swayze pojal tuto roli opravdu zodpovědně a co nejvíc se vžil do své role neohroženého vůdce, což Jennifer zjevně nebylo při chuti.

Grey se po nepříjemných zkušenostech nechtělo s Patrickem zkoušet scény z Hříšného tance, ovšem poté, co natočili cvičnou scénku a Swayze ji zvedl nad hlavu, bylo jasné, že ty dva už nikdo nerozdělí. „Zvedl jsem ji a ona krásně pózovala. Pomalu jsem ji položil na zem a měli jsme zavřené oči. Byl to krásný a velmi sexy okamžik. Všichni na nás jen zírali,“ cituje portál celebrity.nine.com.au úryvek z hercovy knihy.

Přáteli se ale nikdy nestali a na place to mezi nimi často vřelo. Například kvůli tanci, který byl pro celý film tak moc důležitý. Zatímco Swayze byl rozeným tanečníkem, Grey se s tancem prala a hodně krát kvůli němu byla pořádně frustrovaná. „Přinutila nás točit scény znovu a znovu,“ vzpomínal herec, který v roce 2009 podlehl zákeřné rakovině.

Patrick Swayze krásně voněl

O svých vzpomínkách na Swayzeho se nedávno rozpovídala také samotná Jennifer. Přiznala, že spolu moc dobře nevycházeli a bylo mezi nimi velké napětí, ovšem zřejmě právě proto na filmovém plátně zafungovala ta správná chemie. „Jde o to, že věřím, že napětí vypadá mnohem žhavěji než jen láska. Ať už byly naše problémy jakékoliv, tak jsme je sice měli, ale nemluvili jsme o nich,“ řekla.

Swayze a Grey k sobě ale i přes veškeré spory chovali respekt a nikdy o sobě nemluvili špatně. Jennifer navíc věděla, že se na svého parťáka může kdykoliv – zejména během tanečních scén – zcela spolehnout. „Byl opravdu silný a ochranářský. V jeho srdci toho bylo hodně. Taky báječně voněl, měl svěží pleť,“ vzpomínala Baby na svého filmového Johnyho.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články